Рецепт Кисіль з вишень та абрикосів фото

Кисіль з вишень та абрикосів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Фрукти , Абрикос , Вишня
Дієтичне харчування
Для дітей , Полудень
Солодке , Напої , Кислий
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.

У літню благодатний пору, коли зріють в достатку ягоди і фрукти, можна варити компоти і киселі. Саме кисіль з абрикосів і вишень я приготувала сьогодні. Смачно, корисно, ароматний і красивий.

Опис приготування:

Кисіль - старовинний російський напій, який залишається актуальним і в наші дні. Особливо смачний він влітку, коли в достатку свіжі фрукти і ягоди. Сьогодні я приготувала кисіль з абрикосів і вишень. Все дуже просто і дуже швидко. Смачний, корисний і ароматний кисіль подавайте в кінці обіду, вечері і на полуденок з печивом, пирогом.

  • Абрикос - 150 грам
  • Вишня - 150 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Крохмаль картопляний - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 1, 2 L
кисіль з вишень та абрикосів - фото крок 1
Абрикоси помийте, видаліть кісточки і викладіть в каструлю.
кисіль з вишень та абрикосів - фото крок 2
Вишню помийте і додайте в каструлю до абрикосів.
кисіль з вишень та абрикосів - фото крок 3
Залийте вишню і абрикоси водою і поставте на плиту.
кисіль з вишень та абрикосів - фото крок 4
Доведіть фрукти до кипіння і варіть 15-20 хвилин на невеликому вогні.
кисіль з вишень та абрикосів - фото крок 5
Додайте в каструлю цукор.
кисіль з вишень та абрикосів - фото крок 6
Розведіть 2 столові ложки крохмалю в 100 мл холодної води.
кисіль з вишень та абрикосів - фото крок 7
Знову доведіть фруктово-ягідний відвар до кипіння і тонкою цівкою влийте розведений у воді крохмаль. Помішуючи, доведіть кисіль до загустіння протягом 2-3 хвилин.
кисіль з вишень та абрикосів - фото крок 8
Ароматний, корисний і смачний кисіль готовий.

Схожі рецепти