Кисіль з вишень та абрикосів
(покроковий рецепт з фото)
У літню благодатний пору, коли зріють в достатку ягоди і фрукти, можна варити компоти і киселі. Саме кисіль з абрикосів і вишень я приготувала сьогодні. Смачно, корисно, ароматний і красивий.
Кисіль - старовинний російський напій, який залишається актуальним і в наші дні. Особливо смачний він влітку, коли в достатку свіжі фрукти і ягоди. Сьогодні я приготувала кисіль з абрикосів і вишень. Все дуже просто і дуже швидко. Смачний, корисний і ароматний кисіль подавайте в кінці обіду, вечері і на полуденок з печивом, пирогом.
- Абрикос - 150 грам
- Вишня - 150 грам
- Цукор - 100 грам
- Крохмаль картопляний - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1, 2 L
Абрикоси помийте, видаліть кісточки і викладіть в каструлю.
Вишню помийте і додайте в каструлю до абрикосів.
Залийте вишню і абрикоси водою і поставте на плиту.
Доведіть фрукти до кипіння і варіть 15-20 хвилин на невеликому вогні.
Додайте в каструлю цукор.
Розведіть 2 столові ложки крохмалю в 100 мл холодної води.
Знову доведіть фруктово-ягідний відвар до кипіння і тонкою цівкою влийте розведений у воді крохмаль. Помішуючи, доведіть кисіль до загустіння протягом 2-3 хвилин.
Ароматний, корисний і смачний кисіль готовий.