Зелений рулет з шпинату з лососем
(покроковий рецепт з фото)
Не лякайтеся таких красивих фотографій - приготувати зелений рулет з шпинату з лососем в домашніх умовах досить просто. Всього трошки старань - і неймовірно ефектна закуска у вас на столі!
Немає, це не чергові японські роли (хоча дійсно - дуже схожі і візуально, і за смаком) - це дуже смачний зелений рулет з шпинату з лососем. Не можна сказати, щоб готувався він зовсім просто, однак і нічого надприродно складного в приготуванні немає - ну, пару-трійку кулінарних па потрібно зробити, і страва готова. А вже наскільки ефектно рулет з шпинату з лососем виглядає на столі і наскільки добре він розходиться - це треба бачити
- Шпинат свіжий - 150 грам
- Яйця - 2 штуки
- Кріп - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Плавлений вершковий сир - 80 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Желатин - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Червона риба слабосолона (лосось або форель) - 150 грам
Складові.
Змішуємо воду, лимонний сік і желатин.
Жовтки відділяємо від білків. Білки збиваємо до консистенції міцної піни.
Окремо до однорідності подрібнюємо в блендері жовтки, яйця, шпинат, кріп, борошно і чорний перець.
В отриману зелену масу акуратно втручаємося збиті білки. Тепер беремо деко, застилає його пергаментним папером, злегка скроплюємо папір маслом. Рівномірно тонким шаром розподіляємо по папері нашу шпинатну масу. Запікаємо 5 хвилин при 160 градусах - фактично, нам потрібно, щоб інгредієнти тесту трохи схопилися. Через 5 хвилин вийшов м'який корж дістаємо з духовки і охолоджуємо до кімнатної температури.
Перемішуємо в мисці вершковий сир, сметану і желатинову суміш.
Тісто рівномірно змащуємо шаром сирної начинки з попереднього кроку. Рівномірно викладаємо невеликі шматочки сьомги.
Загортаємо за допомогою фольги в рулет.
Згорнутий рулет відправляємо в холодильник на пару-трійку годин.
Потім залишається дістати рулет з холодильника, витягти з фольги і нарізати невеликими шматочками. Готово. Смачного!