Рецепт Засолка скумбрії холодного копчення фото

Засолка скумбрії холодного копчення
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти, Скумбрія
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Фуршет
Заготовки, Сольовий

Пропоную спробувати один з рецептів засолювання скумбрії холодного копчення. Він дуже простий і не зажадає від вас великих зусиль. Єдиний, Якщо можна так сказати, мінус - очікування.

Підготовлена ​​таким чином скумбрія призначена для холодного копчення, провести цей процес бажано якомога швидше після готовності. Але засолювання скумбрії холодного копчення також годиться і для вживання в їжу без копчення. Вона відмінно поєднується з відвареною картоплею, а чоловіки, ймовірно, оцінять її як закуску до пива.

  • Скумбрія - 2 штуки (заморожена)
  • Лавровий лист - 5 штук
  • Перець духмяний - 10 штук (горошок)
  • Чорний перець - 10 штук (горошок)
  • Сіль - 6 Ст. Ложок
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 2 L
засолка скумбрії холодного копчення - фото крок 1
1. Вимийте скумбрію, попатраєте її, відріжте голову. Ретельно промийте в проточній воді тушку риби, приберіть все чорні пленочки, які знаходяться всередині риби. Просушіть паперовими рушниками або серветкою.
засолка скумбрії холодного копчення - фото крок 2
2. Приготуйте маринад. Для цього в киплячій воді розчиніть сіль, цукор, додайте всі необхідні спеції. Прохолодний.
засолка скумбрії холодного копчення - фото крок 3
3. У відповідну ємність викладіть підготовлену скумбрію, залийте її маринадом. Щільно накрийте кришкою або затягніть харчовою плівкою, відправте в холодильник на 3 дня.
засолка скумбрії холодного копчення - фото крок 4
4. Після потрібного часу вийміть скумбрію з маринаду, обсушити, прив'яжіть до хвостиком міцну нитку. Засолка скумбрії холодного копчення готова!

Схожі рецепти