Засолка скумбрії холодного копчення
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную спробувати один з рецептів засолювання скумбрії холодного копчення. Він дуже простий і не зажадає від вас великих зусиль. Єдиний, Якщо можна так сказати, мінус - очікування.
Підготовлена таким чином скумбрія призначена для холодного копчення, провести цей процес бажано якомога швидше після готовності. Але засолювання скумбрії холодного копчення також годиться і для вживання в їжу без копчення. Вона відмінно поєднується з відвареною картоплею, а чоловіки, ймовірно, оцінять її як закуску до пива.
- Скумбрія - 2 штуки (заморожена)
- Лавровий лист - 5 штук
- Перець духмяний - 10 штук (горошок)
- Чорний перець - 10 штук (горошок)
- Сіль - 6 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2 L
1. Вимийте скумбрію, попатраєте її, відріжте голову. Ретельно промийте в проточній воді тушку риби, приберіть все чорні пленочки, які знаходяться всередині риби. Просушіть паперовими рушниками або серветкою.
2. Приготуйте маринад. Для цього в киплячій воді розчиніть сіль, цукор, додайте всі необхідні спеції. Прохолодний.
3. У відповідну ємність викладіть підготовлену скумбрію, залийте її маринадом. Щільно накрийте кришкою або затягніть харчовою плівкою, відправте в холодильник на 3 дня.
4. Після потрібного часу вийміть скумбрію з маринаду, обсушити, прив'яжіть до хвостиком міцну нитку. Засолка скумбрії холодного копчення готова!