Лосось холодного копчення
(покроковий рецепт з фото)
Лосось холодного копчення - дивно смачна рибка, яку ми зазвичай купуємо в магазині вже готової. А що, якщо закоптити лосося самому? розповідаю, як коптити лосося без коптильні!
Багато з вас, я думаю, неодноразово пробували копченого лосося з супермаркетів. Смачно, Чи не справедливість? Я одного разу кинув сам собі виклик: власноруч в домашніх умовах закоптити лосося не гірше, не маючи при цьому коптильні або якихось інших спеціальних пристосувань. Вивчив теоретичні питання, спробував - вийшло! Тепер ніколи копченого лосося в магазині не купую - тільки сам роблю. Спробуйте і ви використовувати цей рецепт лосося холодного копчення - упевнений, що і ви, спробувавши один раз, купувати в магазині цей продукт перестанете
- Філе лосося - 1 кілограм
- Рідкий дим - 6 Ст. Ложок
Промийте філе лосося, обсушити паперовим рушником. Щедро посипте сіллю і цукром по обидва боки.
Покладіть лосося в підходящий посуд і відправте в холодильник на 12-18 годин.
Потім ретельно промийте лосося від спецій під струменем проточної води.
Обсушити паперовим рушником.
Змішайте рідкий дим і воду.
Покладіть філе лосося в підходящий посуд, залийте сумішшю рідкого диму і води. Рідина не обов'язково повинна покривати рибу повністю, т.К. Час від часу рибу потрібно буде перевертати. Витримайте в холодильнику протягом 6-8 годин.
По закінченню цього часу видаліть рибу з рідини, обсушити паперовим рушником. Покладіть на решітку і залиште при кімнатній температурі на 6-8 годин, щоб філе покрилося невеликий скоринкою і дійшло до потрібної кондиції.
Лосось холодного копчення готовий. Можна нарізати і подавати до столу. Смачного!