Скумбрія холодного копчення в коптильні
(покроковий рецепт з фото)
Без копченостей складно уявити святкове застілля. Особливо якщо язик йде про копченої скумбрії. Відмінний спосіб приготувати її в домашніх умовах - закоптити методом холодного копчення.
Пропоную дізнатися, як коптити скумбрію в коптильні холодного копчення. Чималу роль в успішному приготуванні копченої скумбрії грає попередня підготовка риби. Спочатку необхідно розморозити рибу, попатраєте і видаліть голови, промийте і рясно пересипте сіллю. Залиште в холодильнику мінімум на 12 годин, потім промийте і підвісьте для просушування. Потім помістіть скумбрію в коптильную камеру і коптити протягом доби. Готову копчену рибу можна відразу подавати на стіл, або прибрати в холодильник на зберігання. Смачного!
- Скумбрія - 3-4 штук
- Сіль - За смаком
Разморозьте рибу, попатраєте і видаліть голови. Добре промийте.
Рясно пересипте рибні тушки сіллю і залиште в холодильнику мінімум на 12 годин.
Потім вимийте рибу від залишків солі, протягніть хвости гачками і підвісьте в сухому прохолодному місці, щоб вона добре просохла і трохи подвяліть. Потім помістіть її в коптильную камеру.
Коптити скумбрію протягом доби при температурі диму не більше 25 градусів. Якщо температуру підняти риб'ячий жир розплавиться, витече і риба втратить весь свій смак. При холодному ж способі копчення в ній повністю залишаються всі вітаміни і корисні речовини. Готову копчену скумбрію можна відразу подавати на стіл, або прибрати в холодильник на зберігання.