Рецепт Скумбрія холодного копчення в коптильні фото

Скумбрія холодного копчення в коптильні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Скумбрія
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку

Без копченостей складно уявити святкове застілля. Особливо якщо язик йде про копченої скумбрії. Відмінний спосіб приготувати її в домашніх умовах - закоптити методом холодного копчення.

Пропоную дізнатися, як коптити скумбрію в коптильні холодного копчення. Чималу роль в успішному приготуванні копченої скумбрії грає попередня підготовка риби. Спочатку необхідно розморозити рибу, попатраєте і видаліть голови, промийте і рясно пересипте сіллю. Залиште в холодильнику мінімум на 12 годин, потім промийте і підвісьте для просушування. Потім помістіть скумбрію в коптильную камеру і коптити протягом доби. Готову копчену рибу можна відразу подавати на стіл, або прибрати в холодильник на зберігання. Смачного!

  • Скумбрія - 3-4 штук
  • Сіль - За смаком
скумбрія холодного копчення в коптильні - фото крок 1
Разморозьте рибу, попатраєте і видаліть голови. Добре промийте.
скумбрія холодного копчення в коптильні - фото крок 2
Рясно пересипте рибні тушки сіллю і залиште в холодильнику мінімум на 12 годин.
скумбрія холодного копчення в коптильні - фото крок 3
Потім вимийте рибу від залишків солі, протягніть хвости гачками і підвісьте в сухому прохолодному місці, щоб вона добре просохла і трохи подвяліть. Потім помістіть її в коптильную камеру.
скумбрія холодного копчення в коптильні - фото крок 4
Коптити скумбрію протягом доби при температурі диму не більше 25 градусів. Якщо температуру підняти риб'ячий жир розплавиться, витече і риба втратить весь свій смак. При холодному ж способі копчення в ній повністю залишаються всі вітаміни і корисні речовини. Готову копчену скумбрію можна відразу подавати на стіл, або прибрати в холодильник на зберігання.

Схожі рецепти