Засолка мойви
(покроковий рецепт з фото)
Засолені мойву своїми руками всього за добу. Прянощі додадуть рибі чудовий смак і аромат. Така рибка вам точно сподобається.
Все дуже легко і просто: вимийте рибу, посипте її сумішшю спецій. Додайте лимонний сік, перемішайте, приберіть в холодильник мінімум на добу, а краще - на дві доби. Потім риба буде готова до вживання. Смачного!
- Мойва - 1 кілограм
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Гвоздика - 10 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Лимон (сік) - 0, 5 штуки
- Перець горошком - 1 Чайна ложка
Вимийте рибу, дайте воді стекти.
Розтлумачте лавровий лист, перець горошком і гвоздику, додайте сіль і цукор. Перемішайте.
Рибу складіть в миску, гарненько посипавши приправами. Додайте лимонний сік, перемішайте.
Трохи притисніть руками і приберіть на 1-2 доби в холодильник. Після цього ароматна і пряна мойва буде готова відправитися на ваш стіл.