Рецепт Засолка мойви фото

Засолка мойви
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Мойва
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Сольовий

Засолені мойву своїми руками всього за добу. Прянощі додадуть рибі чудовий смак і аромат. Така рибка вам точно сподобається.

Все дуже легко і просто: вимийте рибу, посипте її сумішшю спецій. Додайте лимонний сік, перемішайте, приберіть в холодильник мінімум на добу, а краще - на дві доби. Потім риба буде готова до вживання. Смачного!

  • Мойва - 1 кілограм
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Гвоздика - 10 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Лимон (сік) - 0, 5 штуки
  • Перець горошком - 1 Чайна ложка
засолка мойви - фото крок 1
Вимийте рибу, дайте воді стекти.
засолка мойви - фото крок 2
Розтлумачте лавровий лист, перець горошком і гвоздику, додайте сіль і цукор. Перемішайте.
засолка мойви - фото крок 3
Рибу складіть в миску, гарненько посипавши приправами. Додайте лимонний сік, перемішайте.
засолка мойви - фото крок 4
Трохи притисніть руками і приберіть на 1-2 доби в холодильник. Після цього ароматна і пряна мойва буде готова відправитися на ваш стіл.

Схожі рецепти