Рецепт Пиріг з мойви фото

Пиріг з мойви
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Риба та морепродукти , Листкове тісто , Мойва
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги , Солоне
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Любіть несолодке випічку? Тоді погляньте на цей варіант приготування пирога з мойви з овочами на основі листкового тіста. Чудова ідея, недорога і вельми апетитна. Спробувати точно варто!

Опис приготування:

Дуже цікавий цей пиріг тим, що в начинку можна класти абсолютно будь-які овочі, що знаходяться під рукою. Причому підійдуть не тільки свіжі, але і заморожені асорті, що дуже зручно для зими. З готовим листковим тістом все насправді дуже просто, навіть для новачка на кухні.

  • Тісто листкове - 1 кілограм
  • Мойва - 1 кілограм
  • Овочі - 700-800 грам
  • Сметана або майонез - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець, зелень, спеції - За смаком
пиріг з мойви - фото крок 1
1. Рибку вимийте, очистіть, відправте в каструлю з киплячою водою (заморожену можна відразу в каструлю, а після вже очистити). Додати сіль за смаком, provara 3-4 хвилини і відкиньте на друшляк.
пиріг з мойви - фото крок 2
2. На сковороду з розігрітою олією викладіть цибулю. Обсмажте на середньому вогні до прозорості.
пиріг з мойви - фото крок 3
3. Додайте овочі і обсмажте кілька хвилин, помішуючи (свіжі овочі 3-4 хвилини, заморожені - поки не випарується зайва волога).
пиріг з мойви - фото крок 4
4. З'єднайте овочі з рибою, приправити сіллю, поперчіть, додайте дрібку зелені і сметану за смаком. Акуратно перемішайте.
Розкачайте половину тіста і викладіть у форму. Розподіліть рівним шаром начинку.
пиріг з мойви - фото крок 5
5. Накрийте начинку другою половиною тіста, обов'язково зробіть невеликий отвір або парочку. Можна прикрасити верх пирога і змастити яйцем або сметаною.
пиріг з мойви - фото крок 6
6. Пиріг відправте в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте до рум'яності.
Смачного!

Схожі рецепти