Пиріг з мойви
(покроковий рецепт з фото)
Любіть несолодке випічку? Тоді погляньте на цей варіант приготування пирога з мойви з овочами на основі листкового тіста. Чудова ідея, недорога і вельми апетитна. Спробувати точно варто!
Дуже цікавий цей пиріг тим, що в начинку можна класти абсолютно будь-які овочі, що знаходяться під рукою. Причому підійдуть не тільки свіжі, але і заморожені асорті, що дуже зручно для зими. З готовим листковим тістом все насправді дуже просто, навіть для новачка на кухні.
- Тісто листкове - 1 кілограм
- Мойва - 1 кілограм
- Овочі - 700-800 грам
- Сметана або майонез - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець, зелень, спеції - За смаком
1. Рибку вимийте, очистіть, відправте в каструлю з киплячою водою (заморожену можна відразу в каструлю, а після вже очистити). Додати сіль за смаком, provara 3-4 хвилини і відкиньте на друшляк.
2. На сковороду з розігрітою олією викладіть цибулю. Обсмажте на середньому вогні до прозорості.
3. Додайте овочі і обсмажте кілька хвилин, помішуючи (свіжі овочі 3-4 хвилини, заморожені - поки не випарується зайва волога).
4. З'єднайте овочі з рибою, приправити сіллю, поперчіть, додайте дрібку зелені і сметану за смаком. Акуратно перемішайте.
Розкачайте половину тіста і викладіть у форму. Розподіліть рівним шаром начинку.
Розкачайте половину тіста і викладіть у форму. Розподіліть рівним шаром начинку.
5. Накрийте начинку другою половиною тіста, обов'язково зробіть невеликий отвір або парочку. Можна прикрасити верх пирога і змастити яйцем або сметаною.
6. Пиріг відправте в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте до рум'яності.
Смачного!
Смачного!