Шкарів з мойви
(покроковий рецепт з фото)
Рибальська Шкарів - це старовинне і дуже просте блюдо з риби. Його придумали чорноморські рибалки. Готується воно дуже швидко, але смак виходить відмінний.
Готують Шкарів з мойви по-різному: одні не чистять рибу взагалі, інші виймають не тільки нутрощі, але і скелет з крихітної мойви, а треті видаляють голову і нутрощі. Також в блюдо додають ріпчасту цибулю, тут теж на любителя. Як приготувати Шкарів з мойви кожен вирішує сам.
В результаті виходить надзвичайно ароматне, смачне, швидке в приготуванні блюдо. Це потрібно спробувати! приступимо?
- Мойва - 1000 грам
- Чай чорний заварний - 2 чайних ложки (або 2 пакетика)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 5 штук
- Перець чорний горошком - 5 штук
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Вода - 250 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти.
Мойву помийте, видаліть голову, попатраєте.
З 1 кілограма мойви з головою вийшло 700 грам очищеної риби.
З 1 кілограма мойви з головою вийшло 700 грам очищеної риби.
Заваріть в чашці міцний чорний чай.
У велику сковороду з високими бортиками брюшкамі вниз викладайте щільно один до одного мойву.
Так покладіть всю рибку.
Поламайте на шматочки лавровий лист, посипте їм рибу. Поперчіть.
У міцний чай додайте сіль і соняшникову олію, перемішайте.
Залийте чаєм рибу. Видавіть сік з лимона, полийте їм рибу. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, готуйте на повільному вогні 25 хвилин.
Мойва дуже жирна і м'яка. Є рибу можна з кісточками, вони не відчуваються.
Ароматна Шкарів готова.
Смачного!
Смачного!