Засолка груздів холодним способом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 26 дн. 3 г. 0 хв.
Захотілося грибочків для закуски засолити - і скористався я рецептом соління холодним способом. Звичайно, вийшло набагато довше, ніж гарячим способом, але результат дуже порадував. Рекомендую!
Опис приготування:
Хочете смачну солоненьке грибну закуску під чарочку? Тоді вам обов'язково потрібно зайнятися засолкою груздів холодним способом в домашніх умовах. Солоні таким способом гриби зберігаються цілий рік. Їх можна використовувати не тільки як закуску, але і як важливий інгредієнт для приготування салатів або інших страв. Хай щастить!
- Грузді - 5 кілограм
- Сіль велика - 500 грам
- Корінь хрону - 1 штука
- Часник - 10 зубчиків
- Листя - За смаком (вишня, хрін, Чорна смородина)
- Кріп - За смаком
Грузді перебираємо і промиваємо. Перекладаємо гриби в більшу ємність, заливаємо холодною водою. Накриваємо тарілкою - і ставимо під гніт (2 кг) з 3 діб. Воду потрібно міняти 2-3 раз в день, щоб не було потім гіркоти.
Через три доби витягаємо гриби з води, обсушуємо і ретельно натираємо сіллю. Перекладаємо грузді шарами в великий тазик або в бочку. Між шарами кладемо часник і шматочки кореня хрону. Верхній - накриваємо декількома шарами марлі, зверху кладемо кріп і листя смородини, хрону і вишні. Знову Встановлюємо гніт (3 кг). Прибираємо гриби в прохолодне місце на 30 діб
Далі гриби можна зберігати в стерилізованих банках в прохолодному місці, НЕ закручуючи їх кришками. Смачного!