Засолка груздів холодним способом
(покроковий рецепт з фото)
Захотілося грибочків для закуски засолити - і скористався я рецептом соління холодним способом. Звичайно, вийшло набагато довше, ніж гарячим способом, але результат дуже порадував. Рекомендую!
Хочете смачну солоненьке грибну закуску під чарочку? Тоді вам обов'язково потрібно зайнятися засолкою груздів холодним способом в домашніх умовах. Солоні таким способом гриби зберігаються цілий рік. Їх можна використовувати не тільки як закуску, але і як важливий інгредієнт для приготування салатів або інших страв. Хай щастить!
- Грузді - 5 кілограм
- Сіль велика - 500 грам
- Корінь хрону - 1 штука
- Часник - 10 зубчиків
- Листя - За смаком (вишня, хрін, Чорна смородина)
- Кріп - За смаком
Грузді перебираємо і промиваємо. Перекладаємо гриби в більшу ємність, заливаємо холодною водою. Накриваємо тарілкою - і ставимо під гніт (2 кг) з 3 діб. Воду потрібно міняти 2-3 раз в день, щоб не було потім гіркоти.
Через три доби витягаємо гриби з води, обсушуємо і ретельно натираємо сіллю. Перекладаємо грузді шарами в великий тазик або в бочку. Між шарами кладемо часник і шматочки кореня хрону. Верхній - накриваємо декількома шарами марлі, зверху кладемо кріп і листя смородини, хрону і вишні. Знову Встановлюємо гніт (3 кг). Прибираємо гриби в прохолодне місце на 30 діб
Далі гриби можна зберігати в стерилізованих банках в прохолодному місці, НЕ закручуючи їх кришками. Смачного!