Рецепт Засолка груздів холодним способом фото

Засолка груздів холодним способом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Грузді
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки , Сольовий , Солоне
Кількість порцій: 8
Час приготування: 26 дн. 3 г. 0 хв.

Захотілося грибочків для закуски засолити - і скористався я рецептом соління холодним способом. Звичайно, вийшло набагато довше, ніж гарячим способом, але результат дуже порадував. Рекомендую!

Опис приготування:

Хочете смачну солоненьке грибну закуску під чарочку? Тоді вам обов'язково потрібно зайнятися засолкою груздів холодним способом в домашніх умовах. Солоні таким способом гриби зберігаються цілий рік. Їх можна використовувати не тільки як закуску, але і як важливий інгредієнт для приготування салатів або інших страв. Хай щастить!

  • Грузді - 5 кілограм
  • Сіль велика - 500 грам
  • Корінь хрону - 1 штука
  • Часник - 10 зубчиків
  • Листя - За смаком (вишня, хрін, Чорна смородина)
  • Кріп - За смаком
засолка груздів холодним способом - фото крок 1
Грузді перебираємо і промиваємо. Перекладаємо гриби в більшу ємність, заливаємо холодною водою. Накриваємо тарілкою - і ставимо під гніт (2 кг) з 3 діб. Воду потрібно міняти 2-3 раз в день, щоб не було потім гіркоти.
засолка груздів холодним способом - фото крок 2
Через три доби витягаємо гриби з води, обсушуємо і ретельно натираємо сіллю. Перекладаємо грузді шарами в великий тазик або в бочку. Між шарами кладемо часник і шматочки кореня хрону. Верхній - накриваємо декількома шарами марлі, зверху кладемо кріп і листя смородини, хрону і вишні. Знову Встановлюємо гніт (3 кг). Прибираємо гриби в прохолодне місце на 30 діб
засолка груздів холодним способом - фото крок 3
Далі гриби можна зберігати в стерилізованих банках в прохолодному місці, НЕ закручуючи їх кришками. Смачного!

Схожі рецепти