Рецепт Солоні грузді холодним способом фото

Солоні грузді холодним способом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Грузді
Вегетаріанське харчування
На обід
Заготовки, Сольовий, Солоне

Якщо ви ще не знаєте, як зробити солоні грузді холодним способом, то розповім про це найпростіший спосіб. Настійно рекомендую спробувати, це і простіше, і над плитою не треба стояти довго!

Такий рецепт приготування солоних груздів холодним способом хоч і займає пристойно часу на сам процес соління, але зате від вас буде потрібно ну максимум хвилин сорок, поки в банки будете укладати. Так що дуже зручно, як на мене, гриби солятся собі самі і вже через місяць будете пожинати плоди - їсти смачні солоні грузді холодним способом в домашніх умовах або десь в гостях!

  • Грузді - 1 кілограм
  • Сіль - 40 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Листя смородини - За смаком
  • Стебла кропу - За смаком
  • Листя хрону - За смаком
  • Перець горошком - 6 штук
солоні грузді холодним способом - фото крок 1
1. Гриби чистимо, перебираємо, моєму. Ніжки обрізаємо, а капелюшки заливаємо холодною водою.
солоні грузді холодним способом - фото крок 2
2. Вимочуємо гриби в підготовленої солоній воді (10 г солі 2 г лимонної кислоти на 1 л води). Я залишаю на ніч. Воду хоча б два рази рекомендують міняти.
солоні грузді холодним способом - фото крок 3
3. Коли гіркоту піде - обшпарюємо гриби окропом. Великі гриби нарізаємо.
солоні грузді холодним способом - фото крок 4
4. З 1 кг грибів треба взяти 40 г солі. На дно банки викладаємо часник, перець, сіль і спеції. При чому краще чергувати шар грибів і шар солі і спецій.
солоні грузді холодним способом - фото крок 5
5. Робимо гніт і виносимо банки в прохолодне темне місце на добу. Коли трохи осядуть - доповісте ще грибів і так, поки банку не заповниться. Через місяць можна вже є!

Схожі рецепти