Солоні грузді холодним способом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знаєте, як зробити солоні грузді холодним способом, то розповім про це найпростіший спосіб. Настійно рекомендую спробувати, це і простіше, і над плитою не треба стояти довго!
Такий рецепт приготування солоних груздів холодним способом хоч і займає пристойно часу на сам процес соління, але зате від вас буде потрібно ну максимум хвилин сорок, поки в банки будете укладати. Так що дуже зручно, як на мене, гриби солятся собі самі і вже через місяць будете пожинати плоди - їсти смачні солоні грузді холодним способом в домашніх умовах або десь в гостях!
- Грузді - 1 кілограм
- Сіль - 40 грам
- Часник - 4 зубчики
- Листя смородини - За смаком
- Стебла кропу - За смаком
- Листя хрону - За смаком
- Перець горошком - 6 штук
1. Гриби чистимо, перебираємо, моєму. Ніжки обрізаємо, а капелюшки заливаємо холодною водою.
2. Вимочуємо гриби в підготовленої солоній воді (10 г солі 2 г лимонної кислоти на 1 л води). Я залишаю на ніч. Воду хоча б два рази рекомендують міняти.
3. Коли гіркоту піде - обшпарюємо гриби окропом. Великі гриби нарізаємо.
4. З 1 кг грибів треба взяти 40 г солі. На дно банки викладаємо часник, перець, сіль і спеції. При чому краще чергувати шар грибів і шар солі і спецій.
5. Робимо гніт і виносимо банки в прохолодне темне місце на добу. Коли трохи осядуть - доповісте ще грибів і так, поки банку не заповниться. Через місяць можна вже є!