Рецепт Солоні грузді холодним способом фото

Солоні грузді холодним способом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Грузді
Вегетаріанське харчування
На обід
Заготовки , Сольовий , Солоне
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 27 дн. 17 г. 0 хв.

Якщо ви ще не знаєте, як зробити солоні грузді холодним способом, то розповім про це найпростіший спосіб. Настійно рекомендую спробувати, це і простіше, і над плитою не треба стояти довго!

Опис приготування:

Такий рецепт приготування солоних груздів холодним способом хоч і займає пристойно часу на сам процес соління, але зате від вас буде потрібно ну максимум хвилин сорок, поки в банки будете укладати. Так що дуже зручно, як на мене, гриби солятся собі самі і вже через місяць будете пожинати плоди - їсти смачні солоні грузді холодним способом в домашніх умовах або десь в гостях!

  • Грузді - 1 кілограм
  • Сіль - 40 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Листя смородини - За смаком
  • Стебла кропу - За смаком
  • Листя хрону - За смаком
  • Перець горошком - 6 штук
солоні грузді холодним способом - фото крок 1
1. Гриби чистимо, перебираємо, моєму. Ніжки обрізаємо, а капелюшки заливаємо холодною водою.
солоні грузді холодним способом - фото крок 2
2. Вимочуємо гриби в підготовленої солоній воді (10 г солі 2 г лимонної кислоти на 1 л води). Я залишаю на ніч. Воду хоча б два рази рекомендують міняти.
солоні грузді холодним способом - фото крок 3
3. Коли гіркоту піде - обшпарюємо гриби окропом. Великі гриби нарізаємо.
солоні грузді холодним способом - фото крок 4
4. З 1 кг грибів треба взяти 40 г солі. На дно банки викладаємо часник, перець, сіль і спеції. При чому краще чергувати шар грибів і шар солі і спецій.
солоні грузді холодним способом - фото крок 5
5. Робимо гніт і виносимо банки в прохолодне темне місце на добу. Коли трохи осядуть - доповісте ще грибів і так, поки банку не заповниться. Через місяць можна вже є!

Схожі рецепти