Рецепт Вовнянки холодним способом фото

Вовнянки холодним способом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Гриби , Вовнянки
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Заготовки , Сольовий , Солоне
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 27 дн. 17 г. 0 хв.

Я дуже люблю цей простий рецепт волнушек холодним способом, - гриби виходять як нові, хрусткі і ароматні! Так що їх можна додавати в супи, каші, або ж подавати окремо з маслом і цибулею

Опис приготування:

Цей рецепт приготування волнушек холодним способом в першу чергу привертає, звичайно, своєю простотою і доступністю. Адже не обов'язково використовувати бочки, як в старі часи, - все набагато доступніше! головне, що можна сказати тим, хто хоче знати, як зробити вовнянки холодним способом так, щоб вони не пропали, - так це стежити за ними в процесі засолювання, - верхній шар грибів завжди повинен бути в розсолі, інакше вони покриються цвіллю! Бажаю вам удачі в приготуванні смачної закуски!

  • Вовнянки - 1 кілограм
  • Сіль - 40 грам
  • Часник - За смаком
  • Листя хрону - За смаком
  • Листя смородини - За смаком
  • Лимонна кислота - 2 грами
вовнянки холодним способом - фото крок 1
1. Гриби ретельно миємо й очищаємо від сміття. Ніжки обрізаємо, а гриби замочимо у воді з додаванням лимонної кислоти і солі (10 г на літр води)
вовнянки холодним способом - фото крок 2
2. На наступний день гриби знову промиваємо і в такому ж розчині потримаємо ще під слабким гнітом. Головне - щоб пішла гіркота.
вовнянки холодним способом - фото крок 3
3. Вже підготовлені гриби обдаємо окропом і укладаємо в банку, пересипаючи сіллю і перекладаючи листям хрону і кропу. Тримаємо під гнітом в холодному місці, щоб гриби пустили сік.
вовнянки холодним способом - фото крок 4
4. Уже через місяць можна подавати гриби на стіл! Смачного!

Схожі рецепти