Вовнянки холодним способом
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю цей простий рецепт волнушек холодним способом, - гриби виходять як нові, хрусткі і ароматні! Так що їх можна додавати в супи, каші, або ж подавати окремо з маслом і цибулею
Цей рецепт приготування волнушек холодним способом в першу чергу привертає, звичайно, своєю простотою і доступністю. Адже не обов'язково використовувати бочки, як в старі часи, - все набагато доступніше! головне, що можна сказати тим, хто хоче знати, як зробити вовнянки холодним способом так, щоб вони не пропали, - так це стежити за ними в процесі засолювання, - верхній шар грибів завжди повинен бути в розсолі, інакше вони покриються цвіллю! Бажаю вам удачі в приготуванні смачної закуски!
- Вовнянки - 1 кілограм
- Сіль - 40 грам
- Часник - За смаком
- Листя хрону - За смаком
- Листя смородини - За смаком
- Лимонна кислота - 2 грами
1. Гриби ретельно миємо й очищаємо від сміття. Ніжки обрізаємо, а гриби замочимо у воді з додаванням лимонної кислоти і солі (10 г на літр води)
2. На наступний день гриби знову промиваємо і в такому ж розчині потримаємо ще під слабким гнітом. Головне - щоб пішла гіркота.
3. Вже підготовлені гриби обдаємо окропом і укладаємо в банку, пересипаючи сіллю і перекладаючи листям хрону і кропу. Тримаємо під гнітом в холодному місці, щоб гриби пустили сік.
4. Уже через місяць можна подавати гриби на стіл! Смачного!