Засолка червоної риби в розсолі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.
Оптимальний варіант засолювання червоної риби в розсолі в домашніх умовах. Завдяки великій кількості спецій і"мокрому" способу засолювання виходить вишукана закуска до святкового столу. Дуже смачно, рекомендую
Опис приготування:
Це найпростіший варіант засолювання червоної риби в розсолі в домашніх умовах. Найкраще солити сьомгу або лосось, хоча підійде і форель. Риба маринується в холодному розсолі 2 дня, головне, щоб не менше. У підсумку виходить чудова закуска для будь-якого столу. Хай щастить!
- Червона риби - 4-5 штук (стейки)
- Вода - 1 літр
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Перець горошком - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Koriandr - За смаком (горошком)
Очищені стейки необхідної величини ретельно промиваємо.
Приготуємо розсіл. У каструлі кип'ятимо воду з сіллю, цукром, koriandrom, перцем і лавровим листом. Коли вода закипить влийте оцет і зніміть розсіл з плити. Повністю остудіть.
Перекладіть стейки в ємність для засолювання. Залийте холодним розсолом і помістіть в холодильник. Риба маринується не менше 2-х днів!
Перед подачею на стіл необхідно видалити зі стейків шкіру. Смачного!