Рецепт Засолка червоної риби в розсолі фото

Засолка червоної риби в розсолі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Сіль, Червона риба, Розсіл
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Сольовий

Оптимальний варіант засолювання червоної риби в розсолі в домашніх умовах. Завдяки великій кількості спецій і "мокрому" способу засолювання виходить вишукана закуска до святкового столу. Дуже смачно, рекомендую

Це найпростіший варіант засолювання червоної риби в розсолі в домашніх умовах. Найкраще солити сьомгу або лосось, хоча підійде і форель. Риба маринується в холодному розсолі 2 дня, головне, щоб не менше. У підсумку виходить чудова закуска для будь-якого столу. Хай щастить!

  • Червона риби - 4-5 штук (стейки)
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Перець горошком - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком
  • Koriandr - За смаком (горошком)
засолка червоної риби в розсолі - фото крок 1
Очищені стейки необхідної величини ретельно промиваємо.
засолка червоної риби в розсолі - фото крок 2
Приготуємо розсіл. У каструлі кип'ятимо воду з сіллю, цукром, koriandrom, перцем і лавровим листом. Коли вода закипить влийте оцет і зніміть розсіл з плити. Повністю остудіть.
засолка червоної риби в розсолі - фото крок 3
Перекладіть стейки в ємність для засолювання. Залийте холодним розсолом і помістіть в холодильник. Риба маринується не менше 2-х днів!
засолка червоної риби в розсолі - фото крок 4
Перед подачею на стіл необхідно видалити зі стейків шкіру. Смачного!

Схожі рецепти