Рецепт Засолка кіжуча в розсолі фото

Засолка кіжуча в розсолі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Солоне
Кількість порцій: 8
Час приготування: 9 г. 0 хв.

Вони, хто не розбирається в рибі, з легкістю переплутають філе кети або кіжуча з лососем і фореллю. Але смакові відмінності є. Це можна помітити в засоленном вигляді. Наприклад, випробуйте даний варіант.

Опис приготування:

Отриману закуску захочеться бачити на святковому столі постійно. Можна спокійно пробувати різні види червоної риби, все одно вийде смачно! Тому обов'язково ознайомтеся з тим, як приготувати засолювання кіжуча в розсолі. У міру солоне, м'яке і делікатне філе сподобається всім.

  • Kijuç - 1300 грам
  • Вода - 2 L
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Суміш перців - 1 щіпка
  • Сіль - 200-300 грам
  • Кріп, гілочка - 3 штуки
засолка кіжуча в розсолі - фото крок 1
Рибу промийте, а потім наріжте на рівні шматки середнього розміру.
засолка кіжуча в розсолі - фото крок 2
Приділіть з філе плавники, кістки і хребет.
засолка кіжуча в розсолі - фото крок 3
Приготуйте розсіл. Воду поставте на вогонь. Додайте в неї цукор, лавровий лист, гвоздику і сіль.
засолка кіжуча в розсолі - фото крок 4
Варіть розсіл до розчинення солі з цукром. Потім охолодіть його.
засолка кіжуча в розсолі - фото крок 5
У розсіл викладіть рибу. Зверху додайте кріп.
засолка кіжуча в розсолі - фото крок 6
Накрийте кіжуча тарілкою. Залиште його на годину при кімнатній температурі.
засолка кіжуча в розсолі - фото крок 7
Потім рибу перекладіть в контейнер. Закрийте його. Приберіть в холодильник на ніч.
засолка кіжуча в розсолі - фото крок 8
Потім солону рибку можна пробувати. Приємною дегустації!

Схожі рецепти