Засолка кіжуча в розсолі
(покроковий рецепт з фото)
Вони, хто не розбирається в рибі, з легкістю переплутають філе кети або кіжуча з лососем і фореллю. Але смакові відмінності є. Це можна помітити в засоленном вигляді. Наприклад, випробуйте даний варіант.
Отриману закуску захочеться бачити на святковому столі постійно. Можна спокійно пробувати різні види червоної риби, все одно вийде смачно! Тому обов'язково ознайомтеся з тим, як приготувати засолювання кіжуча в розсолі. У міру солоне, м'яке і делікатне філе сподобається всім.
- Kijuç - 1300 грам
- Вода - 2 L
- Лавровий лист - 4 штуки
- Гвоздика - 2 штуки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Суміш перців - 1 щіпка
- Сіль - 200-300 грам
- Кріп, гілочка - 3 штуки
Рибу промийте, а потім наріжте на рівні шматки середнього розміру.
Приділіть з філе плавники, кістки і хребет.
Приготуйте розсіл. Воду поставте на вогонь. Додайте в неї цукор, лавровий лист, гвоздику і сіль.
Варіть розсіл до розчинення солі з цукром. Потім охолодіть його.
У розсіл викладіть рибу. Зверху додайте кріп.
Накрийте кіжуча тарілкою. Залиште його на годину при кімнатній температурі.
Потім рибу перекладіть в контейнер. Закрийте його. Приберіть в холодильник на ніч.
Потім солону рибку можна пробувати. Приємною дегустації!