Рецепт Засолка червоної риби фото

Засолка червоної риби
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Червона риба
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Ділюся класичним рецептом засолювання червоної риби. Цей спосіб дозволить однаково смачно засолити і форель, і лосося, і сьомгу. Спробуйте самі, риба виходить в міру солоною і дуже смачною!

Опис приготування:

Хочу розповісти, як зробити засолювання червоної риби в домашніх умовах. Спробуйте, виходить дуже якісний результат. Риба не дуже солона і не втрачає свій природний смак. Дуже добре підійде для святкових бутербродів. Рекомендую!

  • Форель норвезька - 3.7 кілограма
  • Сіль велика - 10 Ст. Ложок
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Суміш перців - 1 Ст. Ложка
  • Лимон - 1 штука
  • Лавровий лист - 3 штуки
засолка червоної риби - фото крок 1
1. Обробляє рибу, якщо це необхідно. Якщо у вас вже готове філе, пропустіть цей крок.
засолка червоної риби - фото крок 2
2. У мене вийшло два великих шматка філе. Я змішую сіль, цукор і перець між собою. Насипаємо на дно чистої миски частина цієї суміші, потім - рибу, потім ще частина спецій, кружечки лимона, лавровий лист, потім знову рибу. Верхній шматок теж посипаємо спеціями.
засолка червоної риби - фото крок 3
3. Поставимо миску з рибою на два дні в холодильник. Через два дні рибу дістаємо і промиваємо в чистій воді 10 хвилин.
засолка червоної риби - фото крок 4
4. Далі можна обтерти серветкою і просушити (один час). А якщо любите, щоб риба була м'якою, просто охолодіть її і відразу подавайте!

Схожі рецепти