Засолка червоної риби
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся класичним рецептом засолювання червоної риби. Цей спосіб дозволить однаково смачно засолити і форель, і лосося, і сьомгу. Спробуйте самі, риба виходить в міру солоною і дуже смачною!
Хочу розповісти, як зробити засолювання червоної риби в домашніх умовах. Спробуйте, виходить дуже якісний результат. Риба не дуже солона і не втрачає свій природний смак. Дуже добре підійде для святкових бутербродів. Рекомендую!
- Форель норвезька - 3.7 кілограма
- Сіль велика - 10 Ст. Ложок
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Суміш перців - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 1 штука
- Лавровий лист - 3 штуки
1. Обробляє рибу, якщо це необхідно. Якщо у вас вже готове філе, пропустіть цей крок.
2. У мене вийшло два великих шматка філе. Я змішую сіль, цукор і перець між собою. Насипаємо на дно чистої миски частина цієї суміші, потім - рибу, потім ще частина спецій, кружечки лимона, лавровий лист, потім знову рибу. Верхній шматок теж посипаємо спеціями.
3. Поставимо миску з рибою на два дні в холодильник. Через два дні рибу дістаємо і промиваємо в чистій воді 10 хвилин.
4. Далі можна обтерти серветкою і просушити (один час). А якщо любите, щоб риба була м'якою, просто охолодіть її і відразу подавайте!