Рецепт Засолка червоної риби фото

Засолка червоної риби
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Червона риба
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Сольовий

Ділюся класичним рецептом засолювання червоної риби. Цей спосіб дозволить однаково смачно засолити і форель, і лосося, і сьомгу. Спробуйте самі, риба виходить в міру солоною і дуже смачною!

Хочу розповісти, як зробити засолювання червоної риби в домашніх умовах. Спробуйте, виходить дуже якісний результат. Риба не дуже солона і не втрачає свій природний смак. Дуже добре підійде для святкових бутербродів. Рекомендую!

  • Форель норвезька - 3.7 кілограма
  • Сіль велика - 10 Ст. Ложок
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Суміш перців - 1 Ст. Ложка
  • Лимон - 1 штука
  • Лавровий лист - 3 штуки
засолка червоної риби - фото крок 1
1. Обробляє рибу, якщо це необхідно. Якщо у вас вже готове філе, пропустіть цей крок.
засолка червоної риби - фото крок 2
2. У мене вийшло два великих шматка філе. Я змішую сіль, цукор і перець між собою. Насипаємо на дно чистої миски частина цієї суміші, потім - рибу, потім ще частина спецій, кружечки лимона, лавровий лист, потім знову рибу. Верхній шматок теж посипаємо спеціями.
засолка червоної риби - фото крок 3
3. Поставимо миску з рибою на два дні в холодильник. Через два дні рибу дістаємо і промиваємо в чистій воді 10 хвилин.
засолка червоної риби - фото крок 4
4. Далі можна обтерти серветкою і просушити (один час). А якщо любите, щоб риба була м'якою, просто охолодіть її і відразу подавайте!

Схожі рецепти