Рецепт Засолка червоної ікри фото

Засолка червоної ікри
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Ікра
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На швидку руку , На святковий стіл , Фуршет
Солоне
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 30 хв.

Одного разу, купив горбушу, я випадково отримала рибу з ікрою. На просторах інтернету знайшла цей рецепт. Він здався найпростішим. Ось тепер їм і користуюся. І ви користуйтеся на здоров'я.

Опис приготування:

Зберігається така ікра тиждень. За смаком вона нічим не відрізняється від магазинної. Тому, якщо вам пощастило знайти свіжу ікру, дивіться рецепт, як зробити засолювання червоної ікри, і дотримуйтесь всіх інструкцій. Буде смачно!

  • Ікра горбуші - 500 грам
  • Сіль велика - 110 грам
  • Цукор - 10 грам
  • Окріп - 1300 мілілітрів
засолка червоної ікри - фото крок 1
В 1 літрі води (окропі) розчинити 100 г солі 10 г пісочний. Поставити остигати. Цей розчин називається тузлук.
засолка червоної ікри - фото крок 2
Промити вийняту з горбуші ікру (ястика). Залити її гарячою водою 70-80 градусів, в якій розчинити 10 г солі. Залишити на 5-7 хвилин, щоб легше відділялися ікринки.
засолка червоної ікри - фото крок 3
Акуратно відокремити ікринки.
засолка червоної ікри - фото крок 4
Промити проточною водою, виклавши ікру в друшляк з марлею.
засолка червоної ікри - фото крок 5
Викласти ікру в тузлук на 10-15 хв.
засолка червоної ікри - фото крок 6
Злити воду, розкласти на серветку. Просушити.
засолка червоної ікри - фото крок 7
Ікра готова! Перекладіть її в стерильну баночку.

Схожі рецепти