Рецепт Засолка ікри горбуші фото

Засолка ікри горбуші
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Ікра
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Фуршет

Приготувати червону ікру будинку можна, знаючи деякі хитрощі процесу. Тут я поділюся своїм способом засолювання ікри горбуші. Для цього не знадобиться ніяких спеціальних пристосувань.

Якщо у вас є сито з великими дірками, в які пройдуть ікринки, то відокремлювати їх від плівки зручніше, акуратно протираючи через сито. Але і з паличкою-гілочкою цілком можна впоратися. Таку ікру дуже класно викладати на бутерброди.

  • Ікра горбуші - 1 кілограм (в ястиков: тільки з риби)
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
засолка ікри горбуші - фото крок 1
Перш за все ікру потрібно очистити і відокремити від ястика. Для цього ястика необхідно розбити. Зручніше за все робити це паличкою, яка на одному кінці роздвоєна або засмучений.
засолка ікри горбуші - фото крок 2
Для того щоб відокремити ікру, я беру ялинову паличку і добре її вимиваю. Ви можете взяти будь-яку зручну паличку. Ікру потрібно перекласти в губок тарілку або миску і починати паличкою пробивати ястика. Потім паличку потрібно затиснути між рук і обертати її, не виймаючи з ікри. Це допоможе відокремити зернятка ікри від плівок. Один кілограм ікри можна відокремити від плівок за 20 хвилин.
засолка ікри горбуші - фото крок 3
Після збивання паличкою на ікрі залишиться піна. Вона незабаром піде, тому можна починати засолювання ікри. На кілограм продукту я використовую всього одну столову ложку солі. Ікру з сіллю потрібно добре перемішати і залишити на добу.
засолка ікри горбуші - фото крок 4
Зберігається готова ікра домашнього засолу близько тижня. Щоб вона не висохла, зберігати її краще в щільно закривається банку або контейнері. Згодом ікра змінює свій колір на більш темний. Це нормальний процес.

Схожі рецепти