Засолка ікри горбуші
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати червону ікру будинку можна, знаючи деякі хитрощі процесу. Тут я поділюся своїм способом засолювання ікри горбуші. Для цього не знадобиться ніяких спеціальних пристосувань.
Якщо у вас є сито з великими дірками, в які пройдуть ікринки, то відокремлювати їх від плівки зручніше, акуратно протираючи через сито. Але і з паличкою-гілочкою цілком можна впоратися. Таку ікру дуже класно викладати на бутерброди.
- Ікра горбуші - 1 кілограм (в ястиков: тільки з риби)
- Сіль - 1 Ст. Ложка
Перш за все ікру потрібно очистити і відокремити від ястика. Для цього ястика необхідно розбити. Зручніше за все робити це паличкою, яка на одному кінці роздвоєна або засмучений.
Для того щоб відокремити ікру, я беру ялинову паличку і добре її вимиваю. Ви можете взяти будь-яку зручну паличку. Ікру потрібно перекласти в губок тарілку або миску і починати паличкою пробивати ястика. Потім паличку потрібно затиснути між рук і обертати її, не виймаючи з ікри. Це допоможе відокремити зернятка ікри від плівок. Один кілограм ікри можна відокремити від плівок за 20 хвилин.
Після збивання паличкою на ікрі залишиться піна. Вона незабаром піде, тому можна починати засолювання ікри. На кілограм продукту я використовую всього одну столову ложку солі. Ікру з сіллю потрібно добре перемішати і залишити на добу.
Зберігається готова ікра домашнього засолу близько тижня. Щоб вона не висохла, зберігати її краще в щільно закривається банку або контейнері. Згодом ікра змінює свій колір на більш темний. Це нормальний процес.