Рецепт Засолка ікри судака фото

Засолка ікри судака
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Судак , Ікра
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 6-10
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Любителям солоної ікри поспішаю повідомити радісну новину: тепер можна не купувати її в магазині, а самостійно приготувати в домашніх умовах, використовуючи рецепт засолювання ікри судака.

Опис приготування:

Це дуже вдалий і нескладний рецепт. Особливо цікавий метод позбавлення від ястика. Зазвичай для мене це була проблема, і, перш ніж приступити до приготування солоної ікри судака, доводилося вичищати мішечки від ікринок. Виявилося, що це дуже просто. До того ж ікра одночасно проходить термообробку. З таким рецептом засолити ікру буде максимально просто і доступно. А головне - смачно і красиво.

  • Ікра прісноводних риб - 600 грам
  • Окріп - 3 L
  • Сіль - 6 Ст. Ложок
  • Сіль дрібна - 1/4 чайних ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
засолка ікри судака - фото крок 1
1. Перед тим як приготувати солону ікру судака, покладіть ястика в окрему каструльку. Посічіть ножем.
засолка ікри судака - фото крок 2
2. Залийте окропом і розмішуйте все виделкою так, щоб плівка від ястика намотувалася на неї. Усе, що збереться на вилці, відкладіть в сторону. Після того як ікра буде очищена від плівок, візьміть дрібне ситечко і відцідити її в іншу каструльку.
засолка ікри судака - фото крок 3
3. Підготуйте тузлук. Для цього візьміть 1 літр води і дві столові ложки солі з гіркою. Дайте можливість закипіти. Коли вся сіль розчинилася, влийте тузлук в ікру. Помішуйте виделкою і збирайте залишилися шматочки плівки. Ікра почне міняти колір.
засолка ікри судака - фото крок 4
4. Відцідіть ікру в інший посуд. Підготуйте новий тузлук в таких же пропорціях, як в перший раз. Залийте його в ікру.
засолка ікри судака - фото крок 5
5. Зливний, перекладіть назад в чисту каструльку (можна з під тузлука, промивши її попередньо).
засолка ікри судака - фото крок 6
6. Зваріть ще раз тузлук. Втретє залийте ікру. Тузлук повинен залишитися прозорим, без плівок і помутніння. Ікра стане світлою (майже білої).
засолка ікри судака - фото крок 7
7. Відцідіть ікру ретельніше, так, щоб рідини не залишилося. Візьміть чисту, суху баночку. На дно налийте трохи олії. Викладіть ікру. Додайте половинку кавовій ложки дрібної солі. Перемішайте з ікрою. Зверху покрийте рослинним маслом. Закрийте. Поставте в холодильник. За шість годин ікринки набухнуть. Готово. Можна пробувати ікру. Смачного!

Схожі рецепти