Засолка ікри сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Відкрила для себе незвичайний рецепт засолювання ікри сьомги. Ікра виходить дуже ніжною. Я завжди впевнена в тому, що ікра свіжа. Більш того, можна самостійно контролювати рівень солі.
Багато хто задається питанням, як приготувати засолювання ікри сьомги в домашніх умовах. Та дуже просто, дотримуйтесь рецептом. Можна використовувати ікру і інших риб: наприклад, щуки, форелі, осетра, gorbuši і т.Д.. Принцип один і той же. Якщо ви любите солону ікру, то додайте більше солі, т.К. Це рецепт для слабосоленої ікри сьомги. Готову ікру зберігайте в холодильнику. Відріжте шматочок білого хліба, намажте його вершковим маслом, а зверху додайте засолену ікру.
- Ікра червона - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 щіпки
- Рослинна олія - 0.5 чайних ложки
1. Рибу добре промийте під проточною водою. Очистіть від нутрощів. Обережно зніміть ікри, намагаючись не пошкодити плівку.
2. Візьміть 2 глибоких миски. В одну налийте холодну воду, а в іншу - гарячу. Ікру загорніть в шматочок марлі. Візьміться за кінці марлі і занурте ікру в гарячу воду, а потім - в холодну. Занурення в воду повинно тривати 1-2 хвилини.
3. Дуже акуратно від'єднайте плівку від ікринок. Викладіть їх в друшляк і добре промийте під водою.
4. Ікру перекладіть в баночку, приправити сіллю, додайте цукор і рослинне мало. Поставте в холодильник трохи настоятися (приблизно на 10-12 годин). От і все, засолювання ікри сьомги готова. Смачного!