Засолка ікри лосося
(покроковий рецепт з фото)
Любителям риби, а також ікри, буде цікаво прочитати цей рецепт, який може розповісти багато нової, цікавої інформації про процедуру засолювання ікри. Це можна зробити в домашніх умовах.
Вашій увазі представлений чудовий рецепт соління, який може з легкістю використовувати кожна господиня. Засолка ікри може стати в нагоді в будь-який час року, а зробити її не складе особливих труднощів, зате потім можна буде поласувати смакотою, подавати з будь-яким блюдом.
Тепер вам відомо, як засолити ікру з лосося, щоб вона вийшла найсмачнішою.
- Ікра лососева - 300 грам
- Вода - 1 літр
- Сіль - 1 Склянка
1. На початку приготування зробіть розсіл для ікри. Для цього знадобиться прокип'ятити воду, насипати в неї сіль (на літр води використовуйте стакан солі). У підсумку вийде солоний розчин. Коли сіль в ньому розчиниться, залишати молоко для охолодження, поки він не стане кімнатної температури.
2. На другому етапі ікру відокремлюйте від плівки (раніше привітні господині для даної процедури використовували тенісні ракетки), сьогодні ж для цієї справи скористайтеся ложкою, але відокремте всю плівку. Це найскладніший крок в процесі приготування. У підсумку ви отримаєте дивовижні акуратні ікринки.
3. На наступному етапі використовуйте тузлук (розсіл): покладіть в нього ікру. Якщо мається, то візьміть марлю для даної процедури.
4. Вже через 10 хвилин вам потрібно дістати ікру. Якщо вона знаходиться в марлі, то дайте стекти, якщо ж немає, то сміливо зливайте воду. Після того, як вода повністю піде, покладіть трохи рослинного масла. Все готово.