Засолка ікри форелі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є знайомі рибалки або ж просто на ринку попалася дешева, але сира ікра? я вам розповім, як приготувати засолювання ікри форелі в домашніх умовах! Царський делікатес виходить!
Перед вами класичний рецепт засолювання ікри форелі. Мені здається, таким чином можна засолити і червону, і чорну ікру. Я свого часу була дуже здивована, що ікра готується настільки швидко і просто. Звичайно, жаль, що вона не зберігається довше двох-трьох днів, але ж це якраз свідчить про те, що продукт натуральний! До того ж, така смакота точно з'їдається швидко!
- Ікра форелі - 500 грам
- Вода - 1 літр
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1.5 Ст. Ложки
1. Ікру промиємо, але витягувати її з ястика не потрібно.
2. Тепер окремо закип'ятити воду з сіллю і цукром, щоб все розчинилося. Цим розсолом заливаємо ястика, віночком починаємо збивати, як омлет.
3. Робимо так, поки все плівки від ястиков НЕ накрутяться на віночок і не знімуться. Ми залишаємо ікру на 10-20 хвилин в залежності від того, наскільки солоний продукт ви хочете отримати в результаті.
4. От і все! розсіл зливаємо, а ікру подаємо до столу! Зберігати її треба в холодильнику приблизно 2-3 дня, не більше. Хай щастить!