Засолка риби по новому
(покроковий рецепт з фото)
Риба - в'ялене м'ясо або риба. Відповідно, роблять його з риби, м'яса або птиці. Дуже вдало в домашніх умовах виходить м'ясо птиці. Це може бути не тільки курка, але і індичка.
Люди давно користуються засолкою м'яса. У тих місцях, де ніде зберігати м'ясо, а холодильників немає, часто використовується сильна засолювання м'яса. Так роблять солонину. Дане блюдо на неї схоже, але воно не так сильно висушене.
- Куряче філе - 1 кілограм
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Паприка мелена - 4 Ст. Ложки
- Перець червоний мелений - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Часник - 5 зубчиків
Для приготування балику в'яленого візьміть курячу грудку без кістки. Куряче філе краще брати подвійне, тоді шматочки нарізаного готового балику будуть ефектніше і більше. Отже, куряче філе помістіть в миску. Натріть сіллю, цукром, додайте по 1 немає. Ложці червоного гострого і чорного меленого перцю. Влийте 1 ст. Ложку лимонного соку. Все м'ясо добре натріть.
Поставте курку в мисці в холодильник. Миску краще затягнути плівкою, щоб маринад не просочені всі ваші продукти в холодильнику, а сама курка не обвітрилася. Отже, залишаємо її в холодильнику на добу. Курка дасть сік. Через добу філе потрібно витягти з маринаду. Повністю обмити, змив всі спеції максимально. Після цього курку обсушити паперовим рушником.
Натріть м'ясо часником і великою кількістю паприки. М'ясо буквально повинно бути обваляти в паприці, стати червоним.
Оберніть м'ясо в рушник і покладіть в холодильник на 1-2 діб. За цей час м'ясо просушити і зав'ялити.
М'ясо дістаньте і наріжте. Ріжеться воно відмінно. Воно добре Просолов, і боятися його їсти не варто. М'ясо дуже смачне і нагадує за смаком рибний балик.