Засолка червоної риби з коньяком
(покроковий рецепт з фото)
Червона риба при засолюванні з коньяком виходить більш соковитою, прекрасно тримає свою форму і просочується легким ароматом спиртного. Час її засолювання становить 2-3 дня на холоді під плівкою.
Солона червона риба - ідеальна закуска, її можна подавати з чорним хлібом, свіжими огірками, відвареною картоплею і т.Д. Засолити її в домашніх умовах не складе труднощів! Блюдо вийде в рази смачніше і ви точно будете знати, в яких умовах воно було приготовлено.
- Червона риба - 200-300 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Коньяк - 20-30 мілілітрів
- Цукор - 0, 5 чайних ложки (по бажанню)
Підготуйте зазначені інгредієнти. Бажано спочатку спробувати засолити невеликий шматочок риби, щоб зрозуміти - за смаком чи вам буде нове блюдо чи ні.
Шматочок червоної риби з шкірою промийте у воді. Якщо в ньому є довгі кістки, то витягніть їх за допомогою пінцета. Викладіть шматочок в глибоку ємність, присипте сіллю і меленим чорним перцем. За бажанням додайте цукровий пісок. Він додасть м'якоті легку солодкість, але можна обійтися і без нього. Свіжу зелень не додавайте - вона закіслі закуску і зіпсує її смак.
Полийте рибу коньяком або бренді, накрийте ємність харчовою плівкою і помістіть в холодильник на 2-3 діб, перевертаючи кожен день по два рази для рівномірної засолювання. Після цього ви побачите, що рибна м'якоть віддасть зайву рідину, злийте її з ємності і відріжте шматочок м'якоті, пробуючи його на смак.
Якщо смак отриманої закуски вам до вподоби - нарізайте її і подавайте до столу. Якщо ж ви хочете отримати більш просолений варіант, то залиште рибу в холодильнику ще на пару діб. Пам'ятайте, що зверху м'якоть буде більш солоної, ніж усередині!