Засолка болгарського перцю
(покроковий рецепт з фото)
Одного разу я ризикнула засолити болгарський перець на мою любімомму рецептом солоних огірків. Вийшло навіть краще, ніж я очікувала. Перець вийшов хрустким, ароматним і дуже смачним. Спробуйте і ви!
Рецептів приготування солоного перцю в інтернеті я знайшла багато, але жоден з них не підійшов моїм вимогам. Мені було необхідно, щоб перець в процесі засолювання залишався хрустким, зберігав форму, а тому попередній термообробці його піддавати не можна. Я вирішила спробувати, яким вийде перець, якщо його засолити класичним чином. Єдине, я не додавала спеції, як в огірки, щоб не перебивати смак перцю. Скажу відверто, вийшло не те, що я очікувала - вийшло краще! Єдине, солі потрібно додавати трохи більше. Якщо для огірків на трилітрову банку я кладу 100 г. Солі, то для перцю потрібно 150 г. Солоний болгарський перець я часто подаю в якості закуски до смаженої картоплі або м'ясних страв. Також я додаю його замість огірків в різні салати - "олів'є ", "мозаїка" та інші. Обов'язково спробуйте мій рецепт, як засолити болгарський перець. Впевнена, вам сподобається!
- Перець солодкий - 5-6 штук
- Вода - 1 літр
- Сіль - 50 грам