Рецепт Засолка болгарського перцю фото

Засолка болгарського перцю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Болгарський перець
Пісні страви
На вечерю
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Одного разу я ризикнула засолити болгарський перець на мою любімомму рецептом солоних огірків. Вийшло навіть краще, ніж я очікувала. Перець вийшов хрустким, ароматним і дуже смачним. Спробуйте і ви!

Опис приготування:

Рецептів приготування солоного перцю в інтернеті я знайшла багато, але жоден з них не підійшов моїм вимогам. Мені було необхідно, щоб перець в процесі засолювання залишався хрустким, зберігав форму, а тому попередній термообробці його піддавати не можна. Я вирішила спробувати, яким вийде перець, якщо його засолити класичним чином. Єдине, я не додавала спеції, як в огірки, щоб не перебивати смак перцю. Скажу відверто, вийшло не те, що я очікувала - вийшло краще! Єдине, солі потрібно додавати трохи більше. Якщо для огірків на трилітрову банку я кладу 100 г. Солі, то для перцю потрібно 150 г. Солоний болгарський перець я часто подаю в якості закуски до смаженої картоплі або м'ясних страв. Також я додаю його замість огірків в різні салати - "олів'є & Quot; , "Мозаїка" та інші. Обов'язково спробуйте мій рецепт, як засолити болгарський перець. Впевнена, вам сподобається!

  • Перець солодкий - 5-6 штук
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 50 грам
засолка болгарського перцю - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Перець промийте і очистіть від насіння і плодоніжки.
засолка болгарського перцю - фото крок 2
Кожну перчинку розріжте навпіл і ще раз гарненько промийте.
засолка болгарського перцю - фото крок 3
Банки, в які будете закочувати, гарненько промийте і простерилизуйте. Складіть в них половинки перцю якомога щільніше.
засолка болгарського перцю - фото крок 4
Додайте необхідну кількість солі (з розрахунку на обсяг вашої банки).
засолка болгарського перцю - фото крок 5
Залийте холодною водою і накрийте стерилізованої металевою кришкою. Залиште на 3 дня при кімнатній температурі, а потім відправте в холодильник, щоб зупинити процес бродіння.

Схожі рецепти