Заправка для салату з руколою і креветками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите корисні і смачні салати, то розповім, як приготувати заправку для салату з руколою і креветками. Спробуйте, вам сподобається! І, до речі, цей соус добре підійде до будь-яких овочів!
Такий простий рецепт заправки для салату з руколою і креветками сподобається тим, хто дотримується здорове харчування або стежить за фігурою. Тут справжній фітнес-рецепт, де корисні вуглеводи і клітковина з овочів і зелені поєднуються з дієтичними білками (креветки), а ситості надає жовток яйця (калорійність якого всього 30 ккал. З 100 м). Так що їмо смачно і вишукано, і залишаємося при цьому здоровими!
- Креветки - 500 грам
- Помідори - 250 грам
- Рукола - 100 грам
- Шпинат - 100 грам
- Лимон - 1 штука (сік одного лимона)
- Яйце - 1 штука (потрібен тільки один сирий жовток)
- Спеції - За смаком
1. На рослинному маслі креветки обсмажити і остудити. Позбудемося хвостиків і відкинемо на серветку, щоб зайвий жир пішов.
2. Для соусу віночком до однорідності збиваємо жовток з лимонним соком. Сюди додамо дуже дрібно подрібнену рукколу і спеції. Я додаю орегано, сушений базилік і морську сіль, але ви можете взяти, що вам більше до смаку.
3. І ось тепер на помиті листя шпинату викладаємо помідори і креветки, додамо соус і подаємо до столу!