Рецепт Французька заправка для салату фото

Французька заправка для салату
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Часник, Мед
Дієтичне харчування
На швидку руку
Салати, Соуси, До салату

Рецепт, як приготувати французьку заправку для салату, підглянув у одного знайомого шеф-кухаря. З її допомогою можна урізноманітнити повсякденний раціон і зробити смачні страви для себе та своїх гостей.

Набір продуктів доступний і недорогий, а сам процес не займає більше 20 хвилин. Таку заправку можна подати до овочевої салату, ситно м'ясного або делікатному рибному. Можна зробити заправку про запас, і діставати її при необхідності, але рекомендую все-таки готувати її безпосередньо перед вживанням.

  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Базилік - 2 грами
французька заправка для салату - фото крок 1
У сотейник або невелику миску кладу столову ложку гірчиці (можна французьку або американську, але не російську).
французька заправка для салату - фото крок 2
Вливаю оливкова олія холодного віджиму, можна використовувати трохи більше, в залежності від порції салату.
французька заправка для салату - фото крок 3
Додаю чорний мелений перець і сіль, ретельно перемішую все інгредієнти.
французька заправка для салату - фото крок 4
Вливаю мед (використовую травневий, але можна і інший). Краще заздалегідь його розтопити.
французька заправка для салату - фото крок 5
Гілочку зеленого базиліка мою і нарізаю дрібно, додаю його до заправки і ретельно перемішую.
французька заправка для салату - фото крок 6
Заправляю отриманим соусом овочевий салат на основі помідора і огірків і подаю до столу.

Схожі рецепти