Французька заправка для салату
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати французьку заправку для салату, підглянув у одного знайомого шеф-кухаря. З її допомогою можна урізноманітнити повсякденний раціон і зробити смачні страви для себе та своїх гостей.
Набір продуктів доступний і недорогий, а сам процес не займає більше 20 хвилин. Таку заправку можна подати до овочевої салату, ситно м'ясного або делікатному рибному. Можна зробити заправку про запас, і діставати її при необхідності, але рекомендую все-таки готувати її безпосередньо перед вживанням.
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Базилік - 2 грами
У сотейник або невелику миску кладу столову ложку гірчиці (можна французьку або американську, але не російську).
Вливаю оливкова олія холодного віджиму, можна використовувати трохи більше, в залежності від порції салату.
Додаю чорний мелений перець і сіль, ретельно перемішую все інгредієнти.
Вливаю мед (використовую травневий, але можна і інший). Краще заздалегідь його розтопити.
Гілочку зеленого базиліка мою і нарізаю дрібно, додаю його до заправки і ретельно перемішую.
Заправляю отриманим соусом овочевий салат на основі помідора і огірків і подаю до столу.