Медово-гірчична заправка для салату
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете надати салату неповторний смак і аромат, обов'язково приготуйте медово-гірчичну заправку. З такою заправкою навіть самий звичайний салат з капусти буде дуже смачним!
Останнім часом мені дуже подобається заправляти салати саме таким соусом. Поєднання гірчиці і меду, як на мене, просто ідеальне і прекрасно підходить для овочевих салатів. Приготувати такий соус простіше простого, а результат вас вже точно підкорить! обов'язково спробуйте!
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Гірчиця в зернах - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Гірчиця гостра - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Винний оцет - 1/2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кількість інгредієнтів можна варіювати. Якщо вам подобається більш солодкий соус, додайте більше меду і менше перцю і гострої гірчиці.
Змішайте рідкий мед, два види гірчиці, паприка, перець, оцет, оливкова або соняшникова олія, видавіть зубчик часнику.
Гарненько перемішайте соус і спробуйте на смак. Досоліть за смаком, можливо вам знадобиться додати трохи меду, більше гірчиці або більше рослинної олії, щоб зробити смак менш насиченим.
Таким соусом можна заправляти будь-який салат. У мене пекінська капуста і сухарики. З цим соусом салат став дуже смачним, яскравим - ідеальний обід або вечерю.