Лимонна заправка для салату
(покроковий рецепт з фото)
Легка, дуже пікантна і апетитна заправка представлена нижче. Якщо ви любите урізноманітнити традиційний майонез або чисте масло більш цікавими варіантами, погляньте на цей класний рецепт.
Хочу показати вам, як приготувати лимонну заправку для салату, яка чудово підійде до овочів. Відразу можна зробити велику порцію і зберігати її в холодильнику, але перед подачею до столу дайте постояти при кімнатній температурі півгодинки або трохи прогрійте під гарячою проточною водою.
- Часник - 1 зубчик
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Цибуля - 1 Чайна ложка (подрібнений)
- Сік лимона - 3 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
- Сіль і перець - За смаком
1. Очистіть і подрібніть (пропустіть через прес або натріть) зубчик часнику.
2. Додайте цедру лимона, подрібнену цибулю, сіль і перець, сік лимона, гірчицю і мед.
3. Влийте оливкова олія.
4. І як слід перемішайте. Зручно відразу робити заправку в баночці: просто закрийте кришкою і струсіть.
5. Ось і весь секрет, як зробити лимонну заправку для салату. Пригощайтеся!