Заправка для фунчози
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто бачив у великих супермаркетах готову фунчозу. Мені, як і багатьом, подобається це смачне корейське блюдо. Нещодавно мені попався рецепт заправки, з якої можна приготувати цю страву у себе вдома.
Funčoza - блюдо азіатської кухні, яке готують із сухої локшини (або скляній локшини, як інакше її називають) і приправ - маринованого перцю, морква, лука і інших овочів. Подається страва в гарячому або холодному вигляді. Можна також подавати його з м'ясом або грибами.
Як приготувати заправку для фунчози?
1. Доведіть воду до кипіння в невеликій каструлі. Киньте в киплячу воду цукор і помішуйте до його повного розчинення.
2. Після цього додайте рослинне масло, оцет, перець чорний мелений, кислоту лимонну, мелені коріандр, імбир і перець чилі. А також дрібно порубати часник і додайте в заправку.
3. Отриману суміш добре перемішайте, доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню і остудіть під закритою кришкою.
Готову заправку використовують для салату "фунчоза" та інших салатів восточноазиатской кухні. З нею ви зможете спробувати нові незвичайні страви.
Смачного!
- Масло рослинне - 200 мілілітрів
- Оцет 9% - 80 мілілітрів
- Цукор - 3 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Кислота лимонна - 0, 5 чайних ложки
- Коріандр мелений - 0, 5 чайних ложки
- Імбир - 0, 5 чайних ложки
- Перець чилі мелений - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 3 зубчики
- Вода - 100 штук
Як приготувати заправку для фунчози?
1. Доведіть воду до кипіння в невеликій каструлі. Киньте в киплячу воду цукор і помішуйте до його повного розчинення.
2. Після цього додайте рослинне масло, оцет, перець чорний мелений, кислоту лимонну, мелені коріандр, імбир і перець чилі. А також дрібно порубати часник і додайте в заправку.
3. Отриману суміш добре перемішайте, доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню і остудіть під закритою кришкою.
Готову заправку використовують для салату "фунчоза" та інших салатів восточноазиатской кухні. З нею ви зможете спробувати нові незвичайні страви.
Смачного!