Запіканка з скумбрії
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам спробувати приготувати одне з моїх улюблених страв - запіканку з скумбрії. Вона смачна, ситна і навряд чи залишить байдужими справжніх цінителів такої чудової рибки, як скумбрія.
Запіканка з скумбрії - самостійне блюдо, яке дуже смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді. Подавайте її нарізаною на порційні шматочки, присипавши рубаною зеленню або з нарізкою зі свіжих овочів.
Якщо ви не любите майонез, його можна частково або повністю замінити сметаною. Також можете додати в запіканку з скумбрії спеції або зелень на ваш смак. Смачного!
- Картопля - 1 кілограм
- Скумбрія - 600 грам
- Сир - 150 грам
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Скумбрію повністю розморозити і вимийте. Видаліть з неї всі кісточки, розріжте рибу на невеликі шматочки.
2. Картопля очистіть і наріжте кружальцями. Порізану картоплю покладіть в киплячу воду і варіть 3-5 хвилин.
3. Твердий сир натріть на дрібної тертці. Найкраще підійде сир з нейтральним смаком, але можете вибрати будь-який на свій розсуд.
4. Форму для запіканки змастіть рослинною олією, викладіть в неї половину відвареної картоплі рівним шаром. Додати сіль, поперчіть за смаком, а зверху злегка змастіть майонезом.
5. Другим шаром рівномірно викладіть шматочки скумбрії. Також сіль, поперчіть і змастіть майонезом.
6. Поверх риби рівним шаром розкладіть залишилася картоплю так, щоб вона повністю закрила скумбрію.
7. Сниться сіль, поперчіть і змастіть майонезом, рівномірно засипте верх вашої майбутньої запіканки тертим сиром.
8. Випікайте запіканку з скумбрії в розігрітій до 190 градусів духовці хвилин 40-45. Верх запіканки повинен добре зарум'яниться.