Рецепт Холодна закуска з скумбрії фото

Холодна закуска з скумбрії
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Скумбрія
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю, На святковий стіл

Чудова закуска з скумбрії з вареними яйцями і маринованими огірками відмінно підійде до столу в будні і свята.

Готується ця холодна закуска дуже просто, так що впорається навіть недосвідчений кулінар. Виходить дуже смачно і симпатично. Любителям риби обов'язково сподобається. Скумбрія, на мій погляд, відмінно в даному рецепті підходить.

  • Скумбрія - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Огірок маринований - 1 штука
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Желатин - 10 грам
  • Сіль - За смаком
холодна закуска з скумбрії - фото крок 1
Скумбрію потрібно розморозити, якщо у вас вона морожена. Потім відрізати голову і плавники, випатрати. Добре помити зовні і всередині, видалити всередині чорну плівку.
холодна закуска з скумбрії - фото крок 2
Розрізати вздовж, видалити хребет і кісточки.
холодна закуска з скумбрії - фото крок 3
Посолити рибу за смаком і посипати сухим желатином.
холодна закуска з скумбрії - фото крок 4
Моркву відварити, охолодити і очистити. Натерти на терці. Викласти половину тертої моркви на одну половину риби.
холодна закуска з скумбрії - фото крок 5
Яйце зварити круто, охолодити і очистити. Нарізати кружками. Викласти на моркву.
холодна закуска з скумбрії - фото крок 6
Маринований або солоний огірок нарізати кружальцями і викласти на яйце.
холодна закуска з скумбрії - фото крок 7
На огірок викласти другу половину тертої моркви.
холодна закуска з скумбрії - фото крок 8
Скласти дві половинки скумбрії. Щільно загорнути в кілька шарів харчової плівки.
холодна закуска з скумбрії - фото крок 9
Перев'язати товстою ниткою.
холодна закуска з скумбрії - фото крок 10
Викласти в каструлю, залити водою і варити з моменту закипання 25-30 хвилин. Потім скумбрію дістати з каструлі і викласти на тарілку. Поставити зверху вантаж і відправити в холод до повного застигання желатину.
холодна закуска з скумбрії - фото крок 11
Потім звільнити рибу від харчової плівки, нарізати і подати до столу.

Схожі рецепти