Холодна закуска з скумбрії
(покроковий рецепт з фото)
Чудова закуска з скумбрії з вареними яйцями і маринованими огірками відмінно підійде до столу в будні і свята.
Готується ця холодна закуска дуже просто, так що впорається навіть недосвідчений кулінар. Виходить дуже смачно і симпатично. Любителям риби обов'язково сподобається. Скумбрія, на мій погляд, відмінно в даному рецепті підходить.
- Скумбрія - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Огірок маринований - 1 штука
- Куряче яйце - 1 штука
- Желатин - 10 грам
- Сіль - За смаком
Скумбрію потрібно розморозити, якщо у вас вона морожена. Потім відрізати голову і плавники, випатрати. Добре помити зовні і всередині, видалити всередині чорну плівку.
Розрізати вздовж, видалити хребет і кісточки.
Посолити рибу за смаком і посипати сухим желатином.
Моркву відварити, охолодити і очистити. Натерти на терці. Викласти половину тертої моркви на одну половину риби.
Яйце зварити круто, охолодити і очистити. Нарізати кружками. Викласти на моркву.
Маринований або солоний огірок нарізати кружальцями і викласти на яйце.
На огірок викласти другу половину тертої моркви.
Скласти дві половинки скумбрії. Щільно загорнути в кілька шарів харчової плівки.
Перев'язати товстою ниткою.
Викласти в каструлю, залити водою і варити з моменту закипання 25-30 хвилин. Потім скумбрію дістати з каструлі і викласти на тарілку. Поставити зверху вантаж і відправити в холод до повного застигання желатину.
Потім звільнити рибу від харчової плівки, нарізати і подати до столу.