Рецепт Швидка засолювання скумбрії фото

Швидка засолювання скумбрії
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Скумбрія
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Сольовий

Смачну малосольну рибу до гарячої картоплі на вечерю дуже легко приготувати самому. Вона буде вигідно відрізняться від купленої в магазині, адже в ній немає консервантів. Готуємо, рибка вийде відмінно!

Смачно і швидко, та ще й без шкідливих консервантів - так можна засолити рибку самому в домашніх умовах. Правда, зберігатися вона довго не буде, адже вийде вона такою смачною, що ви дуже швидко її з'їсте. Під гарячу відварну картоплю, да в хорошій компанії скумбрія, засоленная вами, відлетить вмить. Слинки ще не потекли? Читайте і запам'ятовуйте цей простий рецепт, як швидко засолити скумбрію.


  • Скумбрія - 1 кілограм
  • Вода - 1 літр
  • Цибуля - 1 штука
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Перець горошком - 0, 5 чайних ложки (або мелений)
  • Koriandr - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 100 грам
швидка засолювання скумбрії - фото крок 1
1. Підготуйте спеції, необхідно розморозити рибку і закип'ятіть літр води, приступаємо!
швидка засолювання скумбрії - фото крок 2
2. Спочатку потрібно приготувати розсіл для засолювання скумбрії. Для цього очистіть цибулину, розріжте її на 4 частини і покладіть в каструлю. Додайте до неї спеції, лавровий лист, сіль.
швидка засолювання скумбрії - фото крок 3
3. Залийте літром окропу, дайте розсолу повністю охолонути, він повинен бути кімнатної температури.
швидка засолювання скумбрії - фото крок 4
4. Тепер переходите до риби. Поки ми готували розсіл, риба розморозилася. Вимийте її ретельно, відріжте голову і видаліть нутрощі. Тушку поріжте порційними шматочками, але не дуже тонко.
швидка засолювання скумбрії - фото крок 5
5. Складіть шматочки риби в розсіл, витримаєте його при кімнатній температурі 2 годину. Після чого злийте весь розсіл і подайте рибу до столу. Якщо ви хочете зберегти частину риби в холодильнику, то краще полити її маслом рослинним і накрити кришкою тару. Смачного!

Схожі рецепти