Рецепт Швидка засолювання скумбрії фото

Швидка засолювання скумбрії
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Скумбрія
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Смачну малосольну рибу до гарячої картоплі на вечерю дуже легко приготувати самому. Вона буде вигідно відрізняться від купленої в магазині, адже в ній немає консервантів. Готуємо, рибка вийде відмінно!

Опис приготування:

Смачно і швидко, та ще й без шкідливих консервантів - так можна засолити рибку самому в домашніх умовах. Правда, зберігатися вона довго не буде, адже вийде вона такою смачною, що ви дуже швидко її з'їсте. Під гарячу відварну картоплю, да в хорошій компанії скумбрія, засоленная вами, відлетить вмить. Слинки ще не потекли? Читайте і запам'ятовуйте цей простий рецепт, як швидко засолити скумбрію.


  • Скумбрія - 1 кілограм
  • Вода - 1 літр
  • Цибуля - 1 штука
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Перець горошком - 0, 5 чайних ложки (або мелений)
  • Koriandr - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 100 грам
швидка засолювання скумбрії - фото крок 1
1. Підготуйте спеції, необхідно розморозити рибку і закип'ятіть літр води, приступаємо!
швидка засолювання скумбрії - фото крок 2
2. Спочатку потрібно приготувати розсіл для засолювання скумбрії. Для цього очистіть цибулину, розріжте її на 4 частини і покладіть в каструлю. Додайте до неї спеції, лавровий лист, сіль.
швидка засолювання скумбрії - фото крок 3
3. Залийте літром окропу, дайте розсолу повністю охолонути, він повинен бути кімнатної температури.
швидка засолювання скумбрії - фото крок 4
4. Тепер переходите до риби. Поки ми готували розсіл, риба розморозилася. Вимийте її ретельно, відріжте голову і видаліть нутрощі. Тушку поріжте порційними шматочками, але не дуже тонко.
швидка засолювання скумбрії - фото крок 5
5. Складіть шматочки риби в розсіл, витримаєте його при кімнатній температурі 2 годину. Після чого злийте весь розсіл і подайте рибу до столу. Якщо ви хочете зберегти частину риби в холодильнику, то краще полити її маслом рослинним і накрити кришкою тару. Смачного!

Схожі рецепти