Швидка засолювання капусти в банку
(покроковий рецепт з фото)
Квашена капуста - це практично готовий салат, варто тільки додати трохи цибулі і рослинного масла. Тут я покажу, як зробити швидку засолювання капусти в банку.
Цей рецепт дає можливість засолити капусту в банку дуже швидко і без особливого клопоту. Головний інгредієнт - це капуста. Але потрібно її правильно вибрати. Зазвичай на ринку продавці виставляють таблички, на яких пишуть, яка капуста підходить для засолювання.
Крім того, розмір банки, в якій ви будете солити, може бути будь-яким. Адже кількість солі і цукру в рецепті дається на 1 літр води. Завжди можна використовувати тільки необхідну кількість розсолу. Точніше капуста сама покаже, коли будете заливати, скільки вона візьме. Для цього і набивають банку так щільно.
- Капуста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр

1. Перед тим як відправити капусту на засолювання, її слід нарізати соломкою. Тепер помийте і очистіть моркву. Її теж наріжте соломкою. Можна скористатися великої теркою.

2. Нашатковану капусту і моркву перемішайте. Злегка пам'ятаєте овочі чистими руками, трохи стискаючи їх.

3. Покладіть нарізані овочі в банку. Щільно утрамбуйте. Утрамбовувати овочі зручно руками або ж дерев'яним товкачем для картоплі.

4. Заздалегідь закип'ятіть і остудіть воду. У холодну кип'ячену воду всипте сіль і цукор. Зачекайте, поки повністю розчиняться. Залийте цим розсолом капусту. Банку з капустою поставте в зручну посуд. Вона стане в нагоді для збору розсолу, коли буде відбуватися процес бродіння. Цей розсіл зливайте назад в банку.

5. Капуста квас 3-4 дня. Після цього поставте її в холодильник, зберігайте в скляній ємності. От і все. Смачного.