Швидка засолювання оселедця в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите оселедця, то обов'язково подивіться, як зробити швидку засолювання оселедця в домашніх умовах, і ви отримаєте прекрасну закуску. Купіть рибку пожирніше і приступайте. Все вдасться!
У цьому рецепті швидкої засолювання оселедця існує два етапи. Спочатку потрошенную оселедець солять цілком і тільки потім, порізавши на невеликі шматки, заливають ще одним маринадом. Якраз те, що маринад ще раз використовується для заливки вже готової оселедця, допомагає зберігати її на більш тривалий термін. До того ж в холодильнику вона зберігається вже в зручному для вживання вигляді. Досить відкрити кришку і дістати з ємності сподобався шматочок.
- Оселедець морожена - 2 штуки
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Перець духмяний - 1 Ст. Ложка
- Koriandr - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр
1. Насамперед, підготуйте маринад. Коли вода закипає, надішліть сіль, цукровий пісок, різні спеції. Кип'ятіть не більше 3-х хвилин. Зніміть з вогню. Остудіть.
2. Оселедець підготуйте до засолюванні. Розріжте черевце. Добре попатраєте. Зніміть плівку зі стінок черевця. У остиглий маринад відправте рибу. Спеції з маринаду не вистачало. Тримайте протягом трьох діб в холодильнику.
3. Потім дістаньте тушку оселедця з маринаду. Ображати хвіст, плавники, зніміть шкіру.
4. Обробити рибу на філе. Для цього відокремте м'якоть від ребер і хребта. Поріжте невеликими шматками. Складіть в скляну банку.
5. Наріжте цибулю кільцями або півкільцями. Пересипьте цибулею шматочки риби.
6. Підготуйте другий маринад. Для цього в киплячу воду всипте цукор - 1 ст.Л; оцет - 2-3 ст.Л.; додайте спеції. Охолодженим маринадом залийте рибу. Надішліть на добу в холодильник. Потім можете пробувати.