Рецепт Швидка засолювання капусти в домашніх умовах фото

Швидка засолювання капусти в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Заготовки, Квашення

Капуста - корисний овоч, який в квашеному вигляді таким і залишається. У приготовленої таким чином капусті вітаміну С міститься більше, ніж в малині і навіть лимоні. Готується вона всього за добу.

Така швидка засолювання капусти в домашніх умовах - це відмінна альтернатива класичним рецептом. Готується вона добу, а за смаком виходить такий же хрусткою і просоленій. Основний секрет - приготування розсолу.

  • Капуста - 3 кілограма
  • Морква - 3 штуки
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - За смаком
швидка засолювання капусти в домашніх умовах - фото крок 1
1. Капусту шинкувати слід ножем, а не на шатківниці. Я іноді використовую середню насадку на комбайні.
швидка засолювання капусти в домашніх умовах - фото крок 2
2. Морквину шаткуємо на середнього розмірі тертці і додаємо до капусти.
швидка засолювання капусти в домашніх умовах - фото крок 3
3. Додаємо трохи цукру, все ретельно перемішуємо вручну.
швидка засолювання капусти в домашніх умовах - фото крок 4
4. Складаємо капусту з морквою в банку, додаємо лавровий лист і перець горошком (за смаком).
швидка засолювання капусти в домашніх умовах - фото крок 5
5. Утрамбовуємо добре капусту рукою, окремо готуємо розсіл.
швидка засолювання капусти в домашніх умовах - фото крок 6
6. На літр теплої води додаємо столову ложку солі, перемішуємо і заливаємо в банку, поки розсіл не покриє капусту.
швидка засолювання капусти в домашніх умовах - фото крок 7
7. Накриваємо банки кришкою, залишаємо їх у теплі на добу.
швидка засолювання капусти в домашніх умовах - фото крок 8
8. Через добу капуста буде готова до вживання. Додайте до неї рослинного масла і цибулі (при бажанні), подавайте до столу як закуску до основних страв.

Схожі рецепти