Швидка засолювання капусти в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Капуста - корисний овоч, який в квашеному вигляді таким і залишається. У приготовленої таким чином капусті вітаміну С міститься більше, ніж в малині і навіть лимоні. Готується вона всього за добу.
Така швидка засолювання капусти в домашніх умовах - це відмінна альтернатива класичним рецептом. Готується вона добу, а за смаком виходить такий же хрусткою і просоленій. Основний секрет - приготування розсолу.
- Капуста - 3 кілограма
- Морква - 3 штуки
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - За смаком
1. Капусту шинкувати слід ножем, а не на шатківниці. Я іноді використовую середню насадку на комбайні.
2. Морквину шаткуємо на середнього розмірі тертці і додаємо до капусти.
3. Додаємо трохи цукру, все ретельно перемішуємо вручну.
4. Складаємо капусту з морквою в банку, додаємо лавровий лист і перець горошком (за смаком).
5. Утрамбовуємо добре капусту рукою, окремо готуємо розсіл.
6. На літр теплої води додаємо столову ложку солі, перемішуємо і заливаємо в банку, поки розсіл не покриє капусту.
7. Накриваємо банки кришкою, залишаємо їх у теплі на добу.
8. Через добу капуста буде готова до вживання. Додайте до неї рослинного масла і цибулі (при бажанні), подавайте до столу як закуску до основних страв.