Запіканка з сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Борошно, Овочі, Риба та морепродукти, Молочні продукти, Капуста, Сир, Молоко, Кольорова капуста, Сьомга
Сьогодні ми з вами будемо робити нестандартну запіканку, тому як інгредієнти в ній непрості. Ця страва підійде, швидше, на обід, ніж на сніданок. Ось, як приготувати запіканку з сьомги.
Запіканка з сьомги завжди виходить смачною. Та й як ще, адже така риба прикрасить будь-яку страву! Сьомга добре поєднується, практично, з будь-якими продуктами. Головне, це спосіб приготування. Молоко з рибою, взагалі то, не рекомендується вживати. Але в запеченому вигляді, використовуючи правильний рецепт, все дуже навіть до місця.
- Сьомга - 500 грам
- Цвітна капуста - 700 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Сир - 50 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно - 30 грам
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Зелень - За смаком
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Почнемо з цвітної капусти. Промиваємо качанчик і відокремлюємо суцвіття один від одного, щоб і варити було удлобнее, і корінець пом'якшав. Варимо близько 10 хвилин в злегка підсоленій воді.
Поки вариться капуста, зробимо соус для запіканки. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді. Підсипає до нього борошно і розмішуємо, Не виключаю конфорку. Повільно підливаємо тепле молоко, помішуючи консистенцію. Солимо, перчим. Досипаємо тертий сир і протушіваем ще пару хвилин, помішуючи. Соус готовий.
Готуємо рибу. Очищаємо філе від кісток і шкірки. Нарізаємо на шматочки. Обсмажуємо рибу на сковорідці з додаванням рослинної олії протягом 5 хвилин.
Цвітну капусту нарізаємо на шматочки, якщо суцвіття великі. Змішуємо сьомгу з капустою, солимо і перчимо. Нарізаємо дрібно будь-яку наявну у вас зелень і кладемо в масу. Доливаємо наш соус, все перемішуємо і викладаємо у жароміцних посуд з високими бортиками. Заправляємо рибу соусом і ставимо випікати в духовку при температурі 180 градусів на 20 хвилин.
Через покладений час вимикаємо духовку. Запіканку витягуємо хвилин через десять. Даємо ще трохи постояти. Усе, їжте і насолоджуйтесь поєднанням ніжних смаків. Смачного!