Балик з сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Тут ви можете ознайомитися з тим, як приготувати балик з сьомги. З одного боку, це просте блюдо, а з іншого потрібне терпіння, щоб дочекатися результату. Але цей результат незрівнянний!
Для того, щоб все вийшло правильно, спочатку потрібно засолити рибу, а потім її підсушити. Для такого способу приготування підходять різні види риб і навіть курка. Виходить досить тверда структура, але все-таки вона жується, на відміну просто від в'яленої рибної тушки.
- Філе сьомги - 1, 5 кілограма
- Сіль - 7 Ст. Ложок
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Червоний мелений перець - За смаком
Рибу помийте і добре просушіть паперовим рушником або дайте їй висохнути природним способом. У мисці змішайте цукор, сіль і перець.
Натріть сьомгу з усіх боків сухою сумішшю.
Щільно загорніть в пакет.
Пакет з рибою покладіть в миску. Накрийте сьомгу вантажем в мисці і приберіть в холодильник на добу.
Промийте рибу від солі і повісьте її сушитися на пару днів в провітрюваному приміщення без сонячних променів, загорнувши в один-два шари марлі. Потім можете пробувати!