Рецепт Балик з сьомги фото

Балик з сьомги
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Сьомга
Дієтичне харчування
На святковий стіл , Фуршет
Риба
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 3 дн. 4 г. 0 хв.

Тут ви можете ознайомитися з тим, як приготувати балик з сьомги. З одного боку, це просте блюдо, а з іншого потрібне терпіння, щоб дочекатися результату. Але цей результат незрівнянний!

Опис приготування:

Для того, щоб все вийшло правильно, спочатку потрібно засолити рибу, а потім її підсушити. Для такого способу приготування підходять різні види риб і навіть курка. Виходить досить тверда структура, але все-таки вона жується, на відміну просто від в'яленої рибної тушки.

  • Філе сьомги - 1, 5 кілограма
  • Сіль - 7 Ст. Ложок
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Червоний мелений перець - За смаком
балик з сьомги - фото крок 1
Рибу помийте і добре просушіть паперовим рушником або дайте їй висохнути природним способом. У мисці змішайте цукор, сіль і перець.
балик з сьомги - фото крок 2
Натріть сьомгу з усіх боків сухою сумішшю.
балик з сьомги - фото крок 3
Щільно загорніть в пакет.
балик з сьомги - фото крок 4
Пакет з рибою покладіть в миску. Накрийте сьомгу вантажем в мисці і приберіть в холодильник на добу.
балик з сьомги - фото крок 5
Промийте рибу від солі і повісьте її сушитися на пару днів в провітрюваному приміщення без сонячних променів, загорнувши в один-два шари марлі. Потім можете пробувати!

Схожі рецепти