Рецепт Запіканка «А-ля голубці» фото

Запіканка «А-ля голубці»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Капуста, Курка, Курячий фарш, Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Запіканка

Якщо Ви любитель ледачих голубців, то пропоную Вам спробувати варіант цієї страви, яке готується в духовці у вигляді запіканки. Блюдо відмінно підійде для обіду або вечері! Пригощайтеся!

У фарш для запіканки додайте улюблені спеції, часник або навіть перець чилі! так, кожен раз, блюдо буде грати новими відтінками смаку! Подавайте зі сметаною або з будь-яким соусом! Як приготувати запіканку "а-ля голубці" дивіться в покроковому рецепті.

  • Фарш курячий - 500 грам (або з індички)
  • Капуста білокачанна - 300 грам
  • Мал - 100-150 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1-2 штук
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Крем - 200 грам
  • Паста томатна - 2-3 Ст. Ложок
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Перець мелений - За смаком
  • Зелень - За смаком (для подачі)
запіканка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Мал заздалегідь відваріть до напівготовності.
запіканка
Капусту очистіть, помийте і дрібно наріжте. Трохи пам'ятаєте руками.
запіканка
Цибулю очистіть, помийте, дрібно порубати і обсмажити в оливковій олії до прозорості. Додайте до капусти.
запіканка
Також додайте фарш і рис. Все добре перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком.
запіканка
Форму змастіть оливковою олією і викладіть в неї щільним шаром підготовлену масу.
запіканка
Морква очистіть, помийте, натріть на крупній тертці і викладіть поверх капусти. Підготуйте заливку: віночком змішайте томатну пасту, сметану і воду. Посоліть за смаком і перелийте в форму. Поставте запікатися на 50-55 хвилин при температурі 180 градусів.
запіканка
Наша запіканка готова! подавайте порційно, прикрасивши свіжою зеленню.
запіканка
Смачного!

Схожі рецепти