Рецепт Запіканка «А-ля голубці» фото

Запіканка «А-ля голубці»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Капуста , Курка , Курячий фарш , Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Запіканка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо Ви любитель ледачих голубців, то пропоную Вам спробувати варіант цієї страви, яке готується в духовці у вигляді запіканки. Блюдо відмінно підійде для обіду або вечері! Пригощайтеся!

Опис приготування:

У фарш для запіканки додайте улюблені спеції, часник або навіть перець чилі! так, кожен раз, блюдо буде грати новими відтінками смаку! Подавайте зі сметаною або з будь-яким соусом! Як приготувати запіканку"А-ля голубці" дивіться в покроковому рецепті.

  • Фарш курячий - 500 грам (або з індички)
  • Капуста білокачанна - 300 грам
  • Мал - 100-150 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1-2 штук
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Крем - 200 грам
  • Паста томатна - 2-3 Ст. Ложок
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Перець мелений - За смаком
  • Зелень - За смаком (для подачі)
запіканка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Мал заздалегідь відваріть до напівготовності.
запіканка
Капусту очистіть, помийте і дрібно наріжте. Трохи пам'ятаєте руками.
запіканка
Цибулю очистіть, помийте, дрібно порубати і обсмажити в оливковій олії до прозорості. Додайте до капусти.
запіканка
Також додайте фарш і рис. Все добре перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком.
запіканка
Форму змастіть оливковою олією і викладіть в неї щільним шаром підготовлену масу.
запіканка
Морква очистіть, помийте, натріть на крупній тертці і викладіть поверх капусти. Підготуйте заливку: віночком змішайте томатну пасту, сметану і воду. Посоліть за смаком і перелийте в форму. Поставте запікатися на 50-55 хвилин при температурі 180 градусів.
запіканка
Наша запіканка готова! подавайте порційно, прикрасивши свіжою зеленню.
запіканка
Смачного!

Схожі рецепти