Запіканка «А-ля голубці»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо Ви любитель ледачих голубців, то пропоную Вам спробувати варіант цієї страви, яке готується в духовці у вигляді запіканки. Блюдо відмінно підійде для обіду або вечері! Пригощайтеся!
У фарш для запіканки додайте улюблені спеції, часник або навіть перець чилі! так, кожен раз, блюдо буде грати новими відтінками смаку! Подавайте зі сметаною або з будь-яким соусом! Як приготувати запіканку "а-ля голубці" дивіться в покроковому рецепті.
- Фарш курячий - 500 грам (або з індички)
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Мал - 100-150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Крем - 200 грам
- Паста томатна - 2-3 Ст. Ложок
- Вода - 250 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Зелень - За смаком (для подачі)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Мал заздалегідь відваріть до напівготовності.
Капусту очистіть, помийте і дрібно наріжте. Трохи пам'ятаєте руками.
Цибулю очистіть, помийте, дрібно порубати і обсмажити в оливковій олії до прозорості. Додайте до капусти.
Також додайте фарш і рис. Все добре перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком.
Форму змастіть оливковою олією і викладіть в неї щільним шаром підготовлену масу.
Морква очистіть, помийте, натріть на крупній тертці і викладіть поверх капусти. Підготуйте заливку: віночком змішайте томатну пасту, сметану і воду. Посоліть за смаком і перелийте в форму. Поставте запікатися на 50-55 хвилин при температурі 180 градусів.
Наша запіканка готова! подавайте порційно, прикрасивши свіжою зеленню.
Смачного!