Запечені томати
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.
Замість звичайної овочевої нарізки подайте на стіл запечені томати - відмінний гарнір і закуску. Готуються вони з чебрецем і базиліком. Рецепт запечених томатів я привіз із сонячної Італії.
Опис приготування:
Запечені томати зберігають всі корисні речовини і набувають пряний приємний смак. Завдяки приправ, базиліку і тим'яну, з'являється ще й аромат, викликає апетит. Я не солю томати, для мене вони і так досить солоні, плюс ще приправи і перець. Але ви можете посолити, якщо хочете. Подавайте запечені томати як закуску або як овочевий гарнір до будь-якого гарячого блюда. Смачного!
- Томати - 4-5 штук
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Базилік - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 0, 5-1 чайних ложки
- Сіль - За смаком (я не солю взагалі.)
Підготуйте томати. Помийте і просушіть їх рушником або серветкою.
Розріжте томати на дві рівні половинки. Полийте оливковою олією, посипте приправами, поперчіть (сіль за смаком).
Викладіть томати на деко, покритий фольгою для запікання. Запікайте в розігрітій на 180 градусів духовці 30 хвилин:) І насолоджуйтеся їх приємним смаком!