Рецепт Запечені томати фото

Запечені томати
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі , Помідор
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На швидку руку , На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Замість звичайної овочевої нарізки подайте на стіл запечені томати - відмінний гарнір і закуску. Готуються вони з чебрецем і базиліком. Рецепт запечених томатів я привіз із сонячної Італії.

Опис приготування:

Запечені томати зберігають всі корисні речовини і набувають пряний приємний смак. Завдяки приправ, базиліку і тим'яну, з'являється ще й аромат, викликає апетит. Я не солю томати, для мене вони і так досить солоні, плюс ще приправи і перець. Але ви можете посолити, якщо хочете. Подавайте запечені томати як закуску або як овочевий гарнір до будь-якого гарячого блюда. Смачного!

  • Томати - 4-5 штук
  • Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Чебрець - 1 Чайна ложка
  • Базилік - 1 Чайна ложка
  • Чорний мелений перець - 0, 5-1 чайних ложки
  • Сіль - За смаком (я не солю взагалі.)
запечені томати - фото крок 1
Підготуйте томати. Помийте і просушіть їх рушником або серветкою.
запечені томати - фото крок 2
Розріжте томати на дві рівні половинки. Полийте оливковою олією, посипте приправами, поперчіть (сіль за смаком).
запечені томати - фото крок 3
Викладіть томати на деко, покритий фольгою для запікання. Запікайте в розігрітій на 180 градусів духовці 30 хвилин:) І насолоджуйтеся їх приємним смаком!

Схожі рецепти