Запечене м'ясо з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Досить просте, дуже ситне і апетитне блюдо хочу порекомендувати вам взяти на замітку. На обід або вечерю для всієї родини ніжна свинина з картоплею в духовці - це саме те, що потрібно!
Поспішаю поділитися з вами чудовою ідеєю, як приготувати запечене м'ясо з картоплею. Для більш насиченого смаку страви тут використовуються також інші овочі: морква, цибуля, часник. Втім, додавати їх можна за бажанням. Також ви можете використовувати ароматні спеції, сушені трави і улюблені приправи, щоб страва була більш пікантним і смачним. У кулінарній скарбничці цей рецепт точно зайвим не буде.
- Свинина - 500 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Цибулина - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Часник - 4-6 зубчиків
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
1. Очистіть картопля, наріжте його середніми кубиками. Викладіть в глибоку миску і посоліть за смаком.
2. Додайте столову ложку масла, перемішайте. Розігрійте духовку до 180 градусів.
3. Викладіть картоплю у жароміцних форму і відправте в духовку хвилин на 20.
4. А тим часом можна зайнятися іншими інгредієнтами. М'ясо вимийте, обсушити і наріжте невеликими шматочками. Очистіть овочі.
5. Подрібніть цибулю, морква і часник. На сковороді розігрійте олію.
6. Викладіть м'ясо з овочами.
7. Обсмажуйте на середньому вогні хвилин 15, помішуючи. Додайте сіль, перець і спеції.
8. Дістаньте з духовки форму, викладіть зверху м'ясо.
9. При бажанні можна додати трохи води або томатного соусу, наприклад. Накрийте форму фольгою, надішліть її назад в духовку.
10. Хвилин через 20 зніміть фольгу і залиште ще на 10-12 хвилин підрум'янитися.
Смачного!
Смачного!