Рецепт М'ясо запечене з картоплею фото

М'ясо запечене з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Картопля , Гриби , Печериці
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Для всіх м'ясоїдів рекомендую цей класичний рецепт м'яса запеченого з картоплею, - дуже ситно, смачно, та ще й ароматно через додавання грибів. Часу піде забагато, зате застілля вдасться!

Опис приготування:

Перш ніж я розповім, як приготувати м'ясо запечене з картоплею, варто враховувати один важливий момент. А саме - найкраще залишити часу в запасі для Маринівка м'яса, так як сам по собі рецепт досить швидкий і універсальний, але м'ясо може вийти жорстким. Маринад ж може бути абсолютно будь-яким - оцет, соєвий соус, приправи, зелень, - хто вже вважає за потрібне. Залежно від якості і жорсткості м'яса маринувати коштує від півгодини до 2 годин. Отже, тепер сам рецепт:

1. Свинину я зазвичай нарізаю невеликими шматочками і мариную з оцтом і цибулею 1 годину в холодильнику.

2. Картошку чистим, миємо й нарізаємо тоненькими кружальцями. Відразу ж викладаємо шар картоплі на деко, застелений папером для запікання.

3. Тепер викладаємо наше мариноване м'ясо. Так як я його мариную вже з цибулею, я додатково цибулину не додають. Але якщо у вас інший спосіб маринування, - цибулину нарізаємо півкільцями і викладаємо поверх м'яса.

4. Печериці дрібненько нарізаємо і викладаємо поверх лука.

5. Тепер прямо в стакан з майонезом домішуємо роздавлений часник, посічену зелень, сіль і перець. Заливаємо цим соусом блюдо, і відправимо в розігріту духовку на півгодини.

6. Дістаємо, перевіряємо на готовність. Якщо м'ясо вже досить м'яке, просто подаємо до столу, А якщо ні - відправимо в духовку до готовності.

Смачного! Зазвичай цей рецепт приготування м'яса запеченого з картоплею доповнюють тертим сиром, але це вже хто як любить, мені цілком достатньо перемішати вміст дека, і подавати зі сметаною і яким-небудь овочевим салатом на ваш розсуд.


  • Картопля - 500 грам
  • Печериці - 400 грам
  • Свинина - 500 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 1 штука
  • Зелень - 100 грам
  • Майонез - 1 Склянка
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
Перш ніж я розповім, як приготувати м'ясо запечене з картоплею, варто враховувати один важливий момент. А саме - найкраще залишити часу в запасі для Маринівка м'яса, так як сам по собі рецепт досить швидкий і універсальний, але м'ясо може вийти жорстким. Маринад ж може бути абсолютно будь-яким - оцет, соєвий соус, приправи, зелень, - хто вже вважає за потрібне. Залежно від якості і жорсткості м'яса маринувати коштує від півгодини до 2 годин. Отже, тепер сам рецепт:

1. Свинину я зазвичай нарізаю невеликими шматочками і мариную з оцтом і цибулею 1 годину в холодильнику.

2. Картошку чистим, миємо й нарізаємо тоненькими кружальцями. Відразу ж викладаємо шар картоплі на деко, застелений папером для запікання.

3. Тепер викладаємо наше мариноване м'ясо. Так як я його мариную вже з цибулею, я додатково цибулину не додають. Але якщо у вас інший спосіб маринування, - цибулину нарізаємо півкільцями і викладаємо поверх м'яса.

4. Печериці дрібненько нарізаємо і викладаємо поверх лука.

5. Тепер прямо в стакан з майонезом домішуємо роздавлений часник, посічену зелень, сіль і перець. Заливаємо цим соусом блюдо, і відправимо в розігріту духовку на півгодини.

6. Дістаємо, перевіряємо на готовність. Якщо м'ясо вже досить м'яке, просто подаємо до столу, А якщо ні - відправимо в духовку до готовності.

Смачного! Зазвичай цей рецепт приготування м'яса запеченого з картоплею доповнюють тертим сиром, але це вже хто як любить, мені цілком достатньо перемішати вміст дека, і подавати зі сметаною і яким-небудь овочевим салатом на ваш розсуд.

Схожі рецепти