М'ясо запечене з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх м'ясоїдів рекомендую цей класичний рецепт м'яса запеченого з картоплею, - дуже ситно, смачно, та ще й ароматно через додавання грибів. Часу піде забагато, зате застілля вдасться!
Перш ніж я розповім, як приготувати м'ясо запечене з картоплею, варто враховувати один важливий момент. А саме - найкраще залишити часу в запасі для Маринівка м'яса, так як сам по собі рецепт досить швидкий і універсальний, але м'ясо може вийти жорстким. Маринад ж може бути абсолютно будь-яким - оцет, соєвий соус, приправи, зелень, - хто вже вважає за потрібне. Залежно від якості і жорсткості м'яса маринувати коштує від півгодини до 2 годин. Отже, тепер сам рецепт:
1. Свинину я зазвичай нарізаю невеликими шматочками і мариную з оцтом і цибулею 1 годину в холодильнику.
2. Картошку чистим, миємо й нарізаємо тоненькими кружальцями. Відразу ж викладаємо шар картоплі на деко, застелений папером для запікання.
3. Тепер викладаємо наше мариноване м'ясо. Так як я його мариную вже з цибулею, я додатково цибулину не додають. Але якщо у вас інший спосіб маринування, - цибулину нарізаємо півкільцями і викладаємо поверх м'яса.
4. Печериці дрібненько нарізаємо і викладаємо поверх лука.
5. Тепер прямо в стакан з майонезом домішуємо роздавлений часник, посічену зелень, сіль і перець. Заливаємо цим соусом блюдо, і відправимо в розігріту духовку на півгодини.
6. Дістаємо, перевіряємо на готовність. Якщо м'ясо вже досить м'яке, просто подаємо до столу, А якщо ні - відправимо в духовку до готовності.
Смачного! Зазвичай цей рецепт приготування м'яса запеченого з картоплею доповнюють тертим сиром, але це вже хто як любить, мені цілком достатньо перемішати вміст дека, і подавати зі сметаною і яким-небудь овочевим салатом на ваш розсуд.
- Картопля - 500 грам
- Печериці - 400 грам
- Свинина - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 штука
- Зелень - 100 грам
- Майонез - 1 Склянка
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
1. Свинину я зазвичай нарізаю невеликими шматочками і мариную з оцтом і цибулею 1 годину в холодильнику.
2. Картошку чистим, миємо й нарізаємо тоненькими кружальцями. Відразу ж викладаємо шар картоплі на деко, застелений папером для запікання.
3. Тепер викладаємо наше мариноване м'ясо. Так як я його мариную вже з цибулею, я додатково цибулину не додають. Але якщо у вас інший спосіб маринування, - цибулину нарізаємо півкільцями і викладаємо поверх м'яса.
4. Печериці дрібненько нарізаємо і викладаємо поверх лука.
5. Тепер прямо в стакан з майонезом домішуємо роздавлений часник, посічену зелень, сіль і перець. Заливаємо цим соусом блюдо, і відправимо в розігріту духовку на півгодини.
6. Дістаємо, перевіряємо на готовність. Якщо м'ясо вже досить м'яке, просто подаємо до столу, А якщо ні - відправимо в духовку до готовності.
Смачного! Зазвичай цей рецепт приготування м'яса запеченого з картоплею доповнюють тертим сиром, але це вже хто як любить, мені цілком достатньо перемішати вміст дека, і подавати зі сметаною і яким-небудь овочевим салатом на ваш розсуд.