Запечена відварну картоплю в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати запечений відварну картоплю в духовці. Картопля зверху виходить з хрусткою скоринкою, а всередині ніжний і соковитий. Підійде як гарнір до м'яса або риби, і як сніданок.
Багато хто з нас любить найбільше саме смажена картопля Так, шкідливо і жирно, але все одно любимо, що вдіяти! )). Пропоную прекрасну альтернативу. Картопля попередньо відварюється, а потім запікають у духовці. Все дуже просто, але виходить дуже смачна картопелька. Хрустка, ароматна, встояти буде складно!
- Картопля - 4-5 штук
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Картопля очистіть, наріжте часточками, помістіть в каструльку і залийте водою. Відваріть протягом 5 хвилин після закипання.
Відвар злийте, а картоплі дайте трохи охолонути.
Борошно змішайте з сіллю і спеціями. Чудово підійдуть прованські трави, koriandr, паприка, суміш перців, хміль-сунелі.
Обсушенний картопля обваляйте в борошні зі спеціями і викладіть у форму для запікання. Дно попередньо застеліть фольгою або пергаментом і щедро змастіть маслом. Скибочки картоплі також сбризнете маслом і запечіть в розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яної скоринки. У процесі можна один раз перевернути. Час запікання регулюйте самостійно. Все залежить від особливостей духовки.
Готовий запечений відварну картоплю перекладіть на тарілку і відразу подавайте до столу.
Смачного!