Рецепт Запечена цикорій фото

Запечена цикорій
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Часник
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Ви любите пробувати щось новеньке? Тоді пропоную вам приготувати неймовірно просте, але досить цікаве блюдо - запечений цикорій.

Опис приготування:

Salatnyi tsikorii - не самий популярний продукт на кухні і якщо він потрапив в руки, то не кожна господиня знає, якомога його смачно приготувати. Пропоную вам на замітку дивно простий варіант легкої, корисної і апетитною закуски - запечений цикорій.

  • Tsikoriy - 2 штуки
  • Шинка або бекон - 4 скибочки
  • Чебрець - За смаком
  • Часник - 4 зубчики
  • Бальзамічний оцет - 5-6 Ст. Ложок
  • Оливкова олія - 5-6 Ст. Ложок
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сир - 50 грам
запечена цикорій - фото крок 1
1. Насамперед необхідно включити і розігріти духовку. Сам по собі рецепт приготування запеченого цикорію не представляє особливих труднощів навіть для початківців кулінарів. Цикорій потрібно вимити й обсушити.
запечена цикорій - фото крок 2
2. Тепер потрібно обгорнути цикорій в бекон або шинку. Використовувати краще досить тонкі і м'які скибочки, щоб вони добре загортали. Можна варіювати м'ясні складові, щоб отримувати нові відтінки смаку.
запечена цикорій - фото крок 3
3. Один з важливих компонентів цього блюда - це заправка. Для її приготування необхідно вимити гілочку чебрецю і очистити часник. Надіслати в блендер і додати трохи цукру, оливкова олія і бальзамічний оцет. При бажанні можна додати улюблені трави, свіжу зелень або помідор, наприклад. Подрібнити до однорідного стану.
запечена цикорій - фото крок 4
4. Готовим соусом полити цикорій, попередньо викладений в жаротривку форму. Відправити в духовку на 25-30 хвилин.
запечена цикорій - фото крок 5
5. Тим часом натерти на середній або дрібній тертці сир. Коли запечений цикорій в домашніх умовах стане м'яким, посипати зверху сир і відправити в духовку ще не 3-5 хвилин. Коли сир розплавиться, блюдо можна діставати, трохи остудити і подавати до столу.

Схожі рецепти