Запечена цикорій
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите пробувати щось новеньке? Тоді пропоную вам приготувати неймовірно просте, але досить цікаве блюдо - запечений цикорій.
Salatnyi tsikorii - не самий популярний продукт на кухні і якщо він потрапив в руки, то не кожна господиня знає, якомога його смачно приготувати. Пропоную вам на замітку дивно простий варіант легкої, корисної і апетитною закуски - запечений цикорій.
- Tsikoriy - 2 штуки
- Шинка або бекон - 4 скибочки
- Чебрець - За смаком
- Часник - 4 зубчики
- Бальзамічний оцет - 5-6 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 5-6 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сир - 50 грам

1. Насамперед необхідно включити і розігріти духовку. Сам по собі рецепт приготування запеченого цикорію не представляє особливих труднощів навіть для початківців кулінарів. Цикорій потрібно вимити й обсушити.

2. Тепер потрібно обгорнути цикорій в бекон або шинку. Використовувати краще досить тонкі і м'які скибочки, щоб вони добре загортали. Можна варіювати м'ясні складові, щоб отримувати нові відтінки смаку.

3. Один з важливих компонентів цього блюда - це заправка. Для її приготування необхідно вимити гілочку чебрецю і очистити часник. Надіслати в блендер і додати трохи цукру, оливкова олія і бальзамічний оцет. При бажанні можна додати улюблені трави, свіжу зелень або помідор, наприклад. Подрібнити до однорідного стану.

4. Готовим соусом полити цикорій, попередньо викладений в жаротривку форму. Відправити в духовку на 25-30 хвилин.

5. Тим часом натерти на середній або дрібній тертці сир. Коли запечений цикорій в домашніх умовах стане м'яким, посипати зверху сир і відправити в духовку ще не 3-5 хвилин. Коли сир розплавиться, блюдо можна діставати, трохи остудити і подавати до столу.