Ароматна індичка, запечена з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна індичка, запечена з яблуками - Найпопулярніша страва, яке в Америці традиційно готують на День подяки. Однак блюдо настільки смачне, що одного разу в рік для нього - дуже мало
Запеченнаяіндичка - традиційне американське блюдо на День подяки. Однак я помітила, що в більшості випадків блюдо готується дуже вже класично і нудно. А тому - ось вам куди більш оригінальний і свіжий рецепт. Ароматна індичка, запечена з яблуками - це прекрасне блюдо, яке, якщо вже ми День подяки не відзначаємо, можна сміливо подавати на будь-який інший святковий стіл. Готується нескладно, виходить смачно і ефектно.
- Свіжа зелень - 10 Ст. Ложок (петрушка, чебрець, шавлія, майоран, розмарин)
- Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 100 грам
- Індичка - 1 штука
- Яблука - 6 штук
- Цибуля - 4 штуки
Всю зелень необхідно дрібно нарубати.
Змішуємо зелень і мускатний горіх.
Додаємо до зелені розм'якшене вершкове масло.
Гарненько перемішуємо.
Індичку необхідно добре промити і обсушити паперовим рушником.
Начиняємо індичку очищеними і нарізаними на четвертини яблуками і цибулею.
Пов'язуємо ніжки індички шпагатом, щоб індичка не втрачала форму при запіканні.
Кладемо індичку на деко, з усіх боків змащуємо приготованим вершковим соусом.
Решта яблука і цибулю розподіляємо по листу і поливаємо соусом.
Ставимо в духовку і запікаємо близько 3 годин при 175 градусах. Час приготування залежить від величини індички - 3 години при вказаній температурі запікається індичка вагою в 4.5-5 кг. Якщо індичка менше - відповідно, і час приготування менше.
Дістаємо готову індичку з духовки, злегка охолоджуємо і подаємо.
Смачного!