Ароматна запечена свинина
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна запечена свинина - найпростіший спосіб приготування цілого шматка свинини. Якщо вам в руки попалася свіжа свинина, але ви не знаєте, що приготувати - цей рецепт вас здорово виручить.
Якщо ви ще не є гуру кулінарії і досвідченим кухарем, але все-таки хочете приготувати що-небудь, що може справити враження - цей рецепт для вас. Ароматна запечена свинина - це дуже просте, але смачне і незвичайне блюдо. Аналогічним способом, до речі, можна приготувати курку і яловичину - але це вже зовсім інша історія.
- Свиняча корейка - 1 кілограм
- Часник - 2 зубчики
- Базилік сушений - 1 Чайна ложка
- Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
- Розмарин сушений - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
Спеції, сіль, перець і часник складаємо в чашу блендера.
Подрібнюємо.
Додаємо оливкову олію, подрібнюємо ще раз.
Свинячу корейку кладемо на деко, застелений фольгою, і гарненько натираємо подрібненими спеціями.
Запікаємо 40-45 хвилин при 200 градусах до повної готовності м'яса. Час готовності залежить від вашої духовки і розміру шматка - 40-45 хвилин, в залежності від духовки, досить для шматка корейки вагою в 1 кг, якщо у вас шматок побільше - то і запікати потрібно буде трохи довше.
М'ясо нарізаємо на порційні шматочки і негайно подаємо. Смачного!