Рецепт Ароматна свинина в духовці фото

Ароматна свинина в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Часом хочеться просто м'яса ... Соковитого, ароматного і смачного. Щоб метушні було мінімум, а смак радував. А-два рази і тільки! Якраз рецептом такого м'яса я і поділюся. Просто чарівна свинина!

Опис приготування:

М'ясо може маринуватися до трьох діб, тільки потрібно перевертати шматок час від часу. М'ясо виходить соковитим, з яскравим натуральним смаком і приємним ароматом прянощів. Гарнір може бути будь-який, на ваш смак. Ми обійшлися цибулею, гострим перцем і стиглими помідорами.

  • Свинина - 1, 5 кілограма (окіст)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Суміш перців горошком - 2 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Паприка мелена - 1 Ст. Ложка
  • Часниковий порошок - 1 Чайна ложка
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Базилік - 1 Чайна ложка
  • Розмарин сушений - 1 Чайна ложка (неповна)
ароматна свинина в духовці - фото крок 1
Свинину промийте крижаною водою і обсушити серветками. Посипте сумішшю солі і цукру, втирайте спеції в м'ясо з двох сторін. Потім потрібно крупно потовкти перці і гвоздику, змішати з меленими травами і прянощами. Натріть м'ясо пряною сумішшю з двох сторін, полив оливковою олією. Покладіть м'ясо в форму для запікання, затягніть фольгою, зробіть 3-4 проколу і усуньте в холодильник маринуватися.
ароматна свинина в духовці - фото крок 2
Маринувати м'ясо слід від 3 годин до 3 діб. Якщо маринуєте протягом тривалого часу, періодично перевертайте м'ясо. За годину до приготування дістаньте форму з м'ясом з холодильника і дайте йому зігрітися. На фото м'ясо, мариноване дві доби.
ароматна свинина в духовці - фото крок 3
Накрите фольгою м'яса поставте в холодну духовку і включіть нагрів на 200 градусів. Через півгодини зменшіть нагрів до 140 градусів, переверніть шматок і запікайте ще годину. За цей час переверніть м'ясо ще пару раз. Потім зніміть фольгу, збільшіть нагрів і включіть гриль, якщо він є. Підрум'яньте м'ясо зверху протягом 5-7 хвилин. Перевірте готовність м'яса, зробивши прокол тонким ножем - у свинини сік повинен бути абсолютно прозорим! Вийміть м'ясо з духовки, знову накрийте фольгою і дайте постояти хвилин 15-20. Потім викладайте на блюдо і подавайте.

Схожі рецепти