Ароматна свинина, запечена з грушами
(покроковий рецепт з фото)
Запечена з грушами вініна - блюдо неймовірно смачне і ароматне! Ця страва найчастіше я готую до свят, але можна і побалувати своїх рідних смачним і ситним вечерею за участю такої свининки.
Як на мене, м'ясо в поєднанні з фруктами - це просто божественно! Качку і гусака я запікаю з яблуками і апельсинами, а свинина прекрасно поєднується з ананасом, лимоном, ківі. Відкриттям для мене стала ароматна свинина, запечена з грушею. М'ясо чудово поєднується з солодкою грушею, запікається у вигляді гармошки, воно дуже добре просочується соками груші. А який смачною виходить сама груша! обов'язково спробуйте!
- Свинина - 800 грам
- Груша - 1 штука
- Вино - 50 мілілітрів
- Лимонний сік - 50 мілілітрів
- Часник - 1-2 зубчиків
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Спеції для м'яса - 1 Чайна ложка
- Орегано - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Для маринаду змішайте вино, цибуля, додайте всі спеції, перемішайте. Сіль не додавайте!
На підготовленої свинини зробіть поперечні надрізи на відстані приблизно 1-1, 5 см один від одного, НЕ дорізаючи до кінця приблизно 1 см. Простіше робити такі надрізи, попередньо злегка підморозило м'ясо. Тому я кладу м'ясо в морозилку приблизно на 20-30 хвилин і вже потім ріжу.
Покладіть м'ясо у велику миску, залийте маринадом і відправте в холодильник на 1 час. За цей час кілька разів переверніть м'ясо, щоб воно гарненько промаринувалося.
Перекладіть м'ясо на великий аркуш фольги, складений в кілька разів. Хоч м'ясо вже добре промаринувалося спеціями, я все ж проціджую маринад через ситечко, отжимаю спеції і ще раз натираю свинину. На цьому ж етапі слід посолити м'ясо, гарненько втерти в неї сіль.
Грушу порізати тонкими кружечками. Вкладіть по одному кружку в кожен надріз в м'ясі. Якщо кружечок занадто великий, його можна розрізати навпіл.
Оберніть м'ясо фольгою і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 1 час. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 15 хвилин, щоб м'ясо покрилося золотистою скоринкою.
Подивіться, який апетитною вийшла свинина! Перекладіть м'ясо на тарілку, прикрасьте зеленню і подавайте!
Смачного!