Рецепт Ароматна свинина, запечена з грушами фото

Ароматна свинина, запечена з грушами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Фрукти , Груша
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Запечена з грушами вініна - блюдо неймовірно смачне і ароматне! Ця страва найчастіше я готую до свят, але можна і побалувати своїх рідних смачним і ситним вечерею за участю такої свининки.

Опис приготування:

Як на мене, м'ясо в поєднанні з фруктами - це просто божественно! Качку і гусака я запікаю з яблуками і апельсинами, а свинина прекрасно поєднується з ананасом, лимоном, ківі. Відкриттям для мене стала ароматна свинина, запечена з грушею. М'ясо чудово поєднується з солодкою грушею, запікається у вигляді гармошки, воно дуже добре просочується соками груші. А який смачною виходить сама груша! обов'язково спробуйте!

  • Свинина - 800 грам
  • Груша - 1 штука
  • Вино - 50 мілілітрів
  • Лимонний сік - 50 мілілітрів
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Паприка - 1/2 чайних ложки
  • Чорний перець - 1/4 чайних ложки
  • Спеції для м'яса - 1 Чайна ложка
  • Орегано - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
ароматна свинина, запечена з грушами - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
ароматна свинина, запечена з грушами - фото крок 2
Для маринаду змішайте вино, цибуля, додайте всі спеції, перемішайте. Сіль не додавайте!
ароматна свинина, запечена з грушами - фото крок 3
На підготовленої свинини зробіть поперечні надрізи на відстані приблизно 1-1, 5 см один від одного, НЕ дорізаючи до кінця приблизно 1 см. Простіше робити такі надрізи, попередньо злегка підморозило м'ясо. Тому я кладу м'ясо в морозилку приблизно на 20-30 хвилин і вже потім ріжу.
ароматна свинина, запечена з грушами - фото крок 4
Покладіть м'ясо у велику миску, залийте маринадом і відправте в холодильник на 1 час. За цей час кілька разів переверніть м'ясо, щоб воно гарненько промаринувалося.
ароматна свинина, запечена з грушами - фото крок 5
Перекладіть м'ясо на великий аркуш фольги, складений в кілька разів. Хоч м'ясо вже добре промаринувалося спеціями, я все ж проціджую маринад через ситечко, отжимаю спеції і ще раз натираю свинину. На цьому ж етапі слід посолити м'ясо, гарненько втерти в неї сіль.
ароматна свинина, запечена з грушами - фото крок 6
Грушу порізати тонкими кружечками. Вкладіть по одному кружку в кожен надріз в м'ясі. Якщо кружечок занадто великий, його можна розрізати навпіл.
ароматна свинина, запечена з грушами - фото крок 7
Оберніть м'ясо фольгою і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 1 час. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 15 хвилин, щоб м'ясо покрилося золотистою скоринкою.
ароматна свинина, запечена з грушами - фото крок 8
Подивіться, який апетитною вийшла свинина! Перекладіть м'ясо на тарілку, прикрасьте зеленню і подавайте!
ароматна свинина, запечена з грушами - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти