Свинина запечена з грушами
(покроковий рецепт з фото)
Готую це блюдо на свята, наприклад на Новий Рік. Всім гостям і нашої сім'ї дуже подобається. Смачно і ситне блюдо з м'яса. Обов'язково спробуйте!
Дуже ситне і смачне блюдо. Спочатку в цілісному шматку свинини зробіть кілька паралельних надрізів і помістіть його на годину в маринад з лимонного соку, вина, часнику і спецій. Потім вийміть м'ясо з маринаду, обсушити, приправити сіллю, поперчіть, в надрізи вкладіть скибочки груші. Загорніть шматок в фольгу і запечіть в духовці протягом 1 годину 15 хвилин при 180 градусах. Потім розгорніть фольгу і залиште ще на 20 хвилин в духовці. Готове м'ясо викладіть на блюдо і подайте. Смачного!
- Свинина - 800 грам
- Груша - 1-2 штук
- Вино - 50 мілілітрів
- Лимонний сік - 50 мілілітрів
- Паприка солодка - 1 Чайна ложка
- Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
- Мелений мускат - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, перець - За смаком
Спочатку м'ясо трохи по маринуємо. Змішайте для маринаду лимонний сік, вино, пропущений через прес часник, паприка, koriandr і мускатне.
У цілісному шматку свинини зробіть глибокі паралельні надрізи і помістіть на годину в маринад.
Потім вийміть його з маринаду, обсушити паперовими серветками, приправити сіллю, поперчіть, в надрізи вкладіть скибочки груші.
Загорніть шматок в фольгу і запечіть в духовці протягом 1 годину 15 хвилин при 180 градусах. Потім розгорніть фольгу і залиште ще на 20 хвилин в духовці. Готове м'ясо викладіть на блюдо і подайте.