Курка, запечена з грушами
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайно апетитна, ароматна і рум'яна курочка, яку будемо запікати під чудесним соусом в грошах! Так, так! Ви не помилилися! Вони надають курці легку солодкість і соковитість! Це дуже смачно!
Груші після запікання їсти зовсім необов'язково, це справа смаку. Їх призначення - віддати курці свій смак, сік і аромат. Час приготування курки розраховуйте в залежності від її ваги. Детально, як приготувати курку, запечену з грушами, я розповім в покроковому рецепті.
- Курка - 1, 5-2 кілограма
- Груша - 4-5 штук (невеликі)
- Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Оцет бальзамічний - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Перець гострий - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Курку помийте, обсушити паперовим рушником. Ретельно натріть сіллю і перцем всередині і зовні.
Приготуйте соус для курки. Змішайте соєвий соус, рослинна олія, бальзамик і гірчицю.
Груші помийте. Форму для запікання змастіть рослинною олією і викладіть на дно кружечки 1-1, 5 груш.
Курку начините часточками очищених від серцевини груш, приблизно 2 штуки. Ніжки і крила зв'яжіть кулінарною або силіконової ниткою. Перекладіть курку в форму для запікання. Часточки залишилися груш розкладіть навколо курки.
За допомогою кулінарної кисті змастіть курку приблизно 1/3 соусу. Курку вагою 2 кг ставимо в духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів, потім зменшуємо температуру до 150 градусів і запікаємо ще 60 хвилин. Якщо курка меншої ваги, то зменшите час запікання при 150 градусах на 10-20 хвилин. У процесі запікання курку ще 2-3 рази змастіть соусом.
Наша курка, запечена в грошах, готова! Смачного!