Курка в Тажіна з грушами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам ще невідомо таке блюдо, як курка в Тажіна з грушами, то вам несказанно пощастило - тому що вам ще належить його спробувати.
Як відомо, солодкі фрукти дуже здорово поєднуються з м'ясом, і дане блюдо використовує цю прекрасну особливість. Курка виходить шалено ароматної і соковитою, однак для приготування цієї страви необхідний тажин - тільки цей посуд здатна так утримувати все запахи і смакові якості інгредієнтів. Курка в Тажіна з грушами - досить складне, але одне з моїх найулюбленіших страв з курки.
Рецепт курки в Тажіна:
1. Дрібно нарізаємо цибулю, імбир натираємо на дрібній тертці. Курку обробляв, на порційні шматки.
2. Обсмажуємо цибулю в рослинній олії до золотистого. Потім додаємо до цибулі шматочки курки і обсмажуємо до утворення скоринки. Коли скоринка утворюється - додаємо сіль, перець, puchok koriandra, дві палички кориці, і заливаємо все це справа водою. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 45-50 хвилин.
3. Тим часом займаємося грушами. Нарізаємо їх на такі шматочки, як на фото. У сковороду наливаємо трішки води, додаємо цукор і нагріваємо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Додаємо в сковороду груші і на повільному вогні карамелізуем їх - хвилин 15. Коли курка буде готова - додаємо до неї груші.
4. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин на повільному вогні.
5. На сухій сковороді обсмажуємо кунжутне насіння. Посипаємо кунжутом наше блюдо, знімаємо його з вогню і негайно подаємо. Курка в Тажіна з грушами готова
- Курка - 1 штука
- Цибулина - 2 штуки
- Палички кориці - 2 штуки
- Пучок свіжого коріандру - 1 штука
- Імбир свеженатертий- 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Сіль, перець - - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
- Груша - 4 штуки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Кунжут - 2 чайних ложки
Рецепт курки в Тажіна:
1. Дрібно нарізаємо цибулю, імбир натираємо на дрібній тертці. Курку обробляв, на порційні шматки.
2. Обсмажуємо цибулю в рослинній олії до золотистого. Потім додаємо до цибулі шматочки курки і обсмажуємо до утворення скоринки. Коли скоринка утворюється - додаємо сіль, перець, puchok koriandra, дві палички кориці, і заливаємо все це справа водою. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 45-50 хвилин.
3. Тим часом займаємося грушами. Нарізаємо їх на такі шматочки, як на фото. У сковороду наливаємо трішки води, додаємо цукор і нагріваємо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Додаємо в сковороду груші і на повільному вогні карамелізуем їх - хвилин 15. Коли курка буде готова - додаємо до неї груші.
4. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин на повільному вогні.
5. На сухій сковороді обсмажуємо кунжутне насіння. Посипаємо кунжутом наше блюдо, знімаємо його з вогню і негайно подаємо. Курка в Тажіна з грушами готова