Рецепт Курка в Тажіна з грушами фото

Курка в Тажіна з грушами
(покроковий рецепт з фото)

Птах , Фрукти , Курка , Груша
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Якщо вам ще невідомо таке блюдо, як курка в Тажіна з грушами, то вам несказанно пощастило - тому що вам ще належить його спробувати.

Опис приготування:

Як відомо, солодкі фрукти дуже здорово поєднуються з м'ясом, і дане блюдо використовує цю прекрасну особливість. Курка виходить шалено ароматної і соковитою, однак для приготування цієї страви необхідний тажин - тільки цей посуд здатна так утримувати все запахи і смакові якості інгредієнтів. Курка в Тажіна з грушами - досить складне, але одне з моїх найулюбленіших страв з курки.

Рецепт курки в Тажіна:

1. Дрібно нарізаємо цибулю, імбир натираємо на дрібній тертці. Курку обробляв, на порційні шматки.

2. Обсмажуємо цибулю в рослинній олії до золотистого. Потім додаємо до цибулі шматочки курки і обсмажуємо до утворення скоринки. Коли скоринка утворюється - додаємо сіль, перець, puchok koriandra, дві палички кориці, і заливаємо все це справа водою. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 45-50 хвилин.

3. Тим часом займаємося грушами. Нарізаємо їх на такі шматочки, як на фото. У сковороду наливаємо трішки води, додаємо цукор і нагріваємо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Додаємо в сковороду груші і на повільному вогні карамелізуем їх - хвилин 15. Коли курка буде готова - додаємо до неї груші.

4. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин на повільному вогні.

5. На сухій сковороді обсмажуємо кунжутне насіння. Посипаємо кунжутом наше блюдо, знімаємо його з вогню і негайно подаємо. Курка в Тажіна з грушами готова


  • Курка - 1 штука
  • Цибулина - 2 штуки
  • Палички кориці - 2 штуки
  • Пучок свіжого коріандру - 1 штука
  • Імбир свеженатертий- 1 Чайна ложка
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Груша - 4 штуки
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Кунжут - 2 чайних ложки
Як відомо, солодкі фрукти дуже здорово поєднуються з м'ясом, і дане блюдо використовує цю прекрасну особливість. Курка виходить шалено ароматної і соковитою, однак для приготування цієї страви необхідний тажин - тільки цей посуд здатна так утримувати все запахи і смакові якості інгредієнтів. Курка в Тажіна з грушами - досить складне, але одне з моїх найулюбленіших страв з курки.

Рецепт курки в Тажіна:

1. Дрібно нарізаємо цибулю, імбир натираємо на дрібній тертці. Курку обробляв, на порційні шматки.

2. Обсмажуємо цибулю в рослинній олії до золотистого. Потім додаємо до цибулі шматочки курки і обсмажуємо до утворення скоринки. Коли скоринка утворюється - додаємо сіль, перець, puchok koriandra, дві палички кориці, і заливаємо все це справа водою. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 45-50 хвилин.

3. Тим часом займаємося грушами. Нарізаємо їх на такі шматочки, як на фото. У сковороду наливаємо трішки води, додаємо цукор і нагріваємо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Додаємо в сковороду груші і на повільному вогні карамелізуем їх - хвилин 15. Коли курка буде готова - додаємо до неї груші.

4. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин на повільному вогні.

5. На сухій сковороді обсмажуємо кунжутне насіння. Посипаємо кунжутом наше блюдо, знімаємо його з вогню і негайно подаємо. Курка в Тажіна з грушами готова

Схожі рецепти