Курка в Тажіна
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна страва марокканської кухні - курка в Тажіна. Готується досить просто, з типових середземноморських продуктів. Смак - просто дивовижний. Рецепт для тих, у кого є тажин.
Я просто обожнюю арабську, східну кухні. Мені дуже подобається технологія приготування страв в Тажіна. Страви виходять дуже соковиті і ніжні, але при цьому пряні і ароматні. Рецепт курки в Тажіна - це марокканський класичний рецепт, тамтешнє святкове блюдо. Рекомендую його приготувати - вам сподобається.
- Курка - 2 кілограма
- Цибуля - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Вода - 1 Склянка
- Лимон - 2 штуки
- Маслини - 10 штук
Курку обробити на невеликі шматки, zasolite, залиште на 2 годину. Потім гарненько промийте від солі. Якщо поспішайте, можете цей крок пропустити.
У Тажіна змішати курку, подрібнену цибулю, часник, імбир, лимонний сік, сіль і воду. Можна додати спецій за смаком.
Перемішати, накрити кришкою і варити на середньому вогні приблизно 1 годину 15-20 хвилин.
Потім зняти кришку, додати скибочки лимона і маслини, і варити ще 5 хвилин на середньому вогні. Готово!